HFSlogo2.jpg
Squash- & tomatsalat med speilegg

Squash- & tomatsalat med speilegg

Denne salaten er en superenkel hverdagsrett som er ferdig på under 15 minutter. Hemmeligheten når man bruker rå squash, som i utgangspunktet smaker nesten ingenting, er å bruke det sammen med en digg saus/pesto/puré. Her brukte jeg ferdig kjøpt avjar (tyrkisk spread av paprika og aubergine), men du kan fint bruke feks pesto eller hummus i stedet. Perfekt som lunsj eller lett middag.

Squash- & tomatsalat med speilegg

En person

½ squash
en god neve spinat
10 cherritomater
olivenolje

1 egg
1 god ss avjar (puré av paprika og aubergine)
1 ss solsikkekjerner / gresskarkjerner
½ avocado

Skrell squashen i lengderetningen i lange strimler med en potetskreller. Finhakk en neve spinat og del tomatene i to. Vend sammen squashstrimler, spinat og tomat med en klunk olivenolje. Rist solsikkekjerner i tørr panne til de er gyllenbrune. Stek speilegg i litt smør eller olje. Del avocado i skiver, og topp salaten med speilegg, avjar og avocado. Dryss tilslutt over ristede frø og evt litt kvernet pepper.

nav.pagination {display;}
Tilbehør: Ovnsbakt søtpotetrose

Tilbehør: Ovnsbakt søtpotetrose

Blåbærmuffins med sjokolade

Blåbærmuffins med sjokolade