IMG_9685.JPG

HANNA

Jeg er 26 år og utdannet klinisk ernæringsfysiolog. For tiden holder jeg på med en PhD innenfor ernæring. I tillegg er jeg medeier i Lunsjkollektivet, der jeg har overordnet ansvar for ernæring. Jeg er opptatt av at maten vi spiser skal være skikkelig bra og smart for både oss og jordkloden.

Jeg synes sammenhengen mellom hvordan vi har det både fysisk og mentalt, og hva vi putter i oss, er fantastisk spennende. Derfor er jeg glad for at jeg kan la kunnskapen jeg får gjennom jobben som klinisk ernæringsfysiolog og forsker være grunnlaget for de fargerike, næringsrike og nyttige oppskriftene jeg deler her. Min hovedfilosofi når det kommer til kosthold er at vi både trenger og har godt av litt av alt, og at det beste du kan gjøre for å oppnå et velbalansert kosthold er nettopp det å spise variert. 

Personlig har jeg valgt å ikke spise kjøtt. Dette er ikke en holdning jeg fronter fra et rent ernæringsvitenskapelig perspektiv, men et personlig valg jeg har tatt med tanke på både dyrevelferd, miljø, bærekraftig matproduksjon, helse – og selvfølgelig, personlige preferanser. Mitt ønske er først og fremst å inspirere deg til å velge et kosthold som gjør kroppen din glad. Jeg mener du kommer langt på vei ved å gjøre noen enkle valg (og kanskje små endringer): spis litt mer grønnsaker, frukt og bær, litt mindre salt og sukker, litt mindre kjøtt, og litt mer fisk. Det trenger ikke være så veldig vanskelig.

Oppskriftene du finner her er derfor laget med et ønske om å inspirere deg til nettopp dette. Spis mat som gjør kroppen happy, rett og slett.

Hanna Fjeldheim Dale /

hanna.dale@outlook.com