HFSlogo2.jpg
Peppekakekjeks med havre

Peppekakekjeks med havre

Disse havrekjeksene har en nydelig smak av pepperkake, og er helt perfekte og spise med blåmuggost eller brunost! De er ikke like søte og harde som tradisjonelle pepperkaker, og har en deilig, myk konsistens. Smaker aller best som tilbehør til ost, synes jeg. Et fint og litt grovere tilskudd til julebaksten.

Pepperkakeskjeks med havre

ca 20 stk

150 g mandler
4 dl havregryn
1 krm salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 krm allehånde
1 krm malt ingefær
1 krm malt nellik

2 stk egg
200 g dadler
3 ss smør

Mal mel av mandler og havregryn. Vend så alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Ta ut steinen av dadlene, og kjør dadler, smeltet smør og egg til en jevn masse. Vend det våte inn i det tørre til du har en fast deig. Juster evt med litt mer havremel. La deigen stå en halvtimes tid i kjøleskapet, slik at den blir enklere å jobbe med. Rull hele deigen til en pølse med diameter på ca 6 cm, og skjær tynne skiver på ca 0,5 cm som du presser litt sammen. Plasser skivene på en bakeplate, og stek på 180 grader i ca 12-13 minutter. Server som tilbehør til diverse ost. 

nav.pagination {display;}
Bakt søtpotet med fetakrem og lun røkelaks

Bakt søtpotet med fetakrem og lun røkelaks

Lompetoast!

Lompetoast!