HFSlogo2.jpg
Lunsjkollektivets julekjeks

Lunsjkollektivets julekjeks

LK_Julekjeks_3.jpg

EGENREKLAME // Lunsjkollektivet

Disse kjeksene har jeg laget for Lunsjkollektivet, og du finner den også på våre nettsider. Kjeksene passer fint i hverdagene fram mot jul, når du har lyst til å knaske på noe godt som også er bra for kroppen. De er søtet med dadler og tørket aprikos, hvilket også gir en skikkelig myk og digg konsistens. Kjeksene passer fint alene som et mellommåltid eller til kaffekosen, eller servert med diverse ost (prøv brunost og/eller blåmugg!). Holder seg fint en ukes tid i tett boks i kjøleskapet.

LK_Julekjeks_7.jpg
LK_Julekjeks_4.jpg
INGREDIENSER
ca 30 kjeks

8 dl havregryn
3 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 krm ingefær
1 krm nellik
1 krm salt
50 g smør eller plantemargarin
50 g tahini
10 store dadler
200 g tørket aprikos
2 egg
2-4 ss vann

1.    Bland sammen havregryn, mel, krydder og salt i en bakebolle.

2.    Smelt smør, og ha dadler, aprikoser, smeltet smør og tahini i en food-prosessor. Kjør til en jevn krem. Tilsett egg og vend sammen.

3.    Vend det våte inn i det tørre. Du skal ha en seig og tykk konsistens som enkelt kan trykkes ut til kjeks, så du skal jobbe litt for å fordele det våte i det tørre. Juster gjerne med litt vann, dersom deigen blir for tørr.  

4.    Form ca 30 stk kjeks med hendene. Ha gjerne litt vann på fingrene, så klisser ikke deigen. Trill små kuler som du presser ut til kjeks på en bakeplate.

5.    Stek på 200 grader midt i ovnen, i ca 10-14 minutter, avh av str.

6.    Oppbevar på tett boks i kjøleskap i opptil en uke.

TIPS // EGENREKLAME // LUNSJKOLLEKTIVET: Lunsjkollektivet leverer lunsj og møtemat til bedrifter i Oslo, Bergen og Trondheim. Jeg passer på at alt vi leverer er bra for deg! Lunsj er skikkelig viktig for en god arbeidsdag, og hva du spiser til lunsj hver dag har mye å si for helsa på sikt. Vil du ha skikkelig bra lunsj på jobb!? Sjekk oss ut her, og tips gjerne en venn og/eller kollega!

LK_Julekjeks_2.jpg
nav.pagination {display;}
Creamy linsepasta med feta og ovnsbakte grønnsaker

Creamy linsepasta med feta og ovnsbakte grønnsaker

Rotmos med ovnsbakt aubergine, erter & tomat

Rotmos med ovnsbakt aubergine, erter & tomat