HFSlogo2.jpg
Saftige bananscones m. havre & valnøtter

Saftige bananscones m. havre & valnøtter

Scones begynner å bli en gjenganger her på happyfoodstories, og du finner en hel rekke andre sconesoppskrifter i arkivet. Jeg eksperimenterer stadig med nye varianter, og dette er resultatet av det som fantes tilgjengelig. Bananen gjør konsistensen saftig og digg, samt tilfører litt sødme. Sconesene er raske og lage, og også perfekte å fryse ned. Du kan bruke det du har av mel, melk/yoghurt/cultura og nøtter og frø, så prøv deg frem med det du har tilgjengelig.

Saftige bananscones m. havre & valnøtter

6-8 stk

3 dl havregryn
1 dl sammalt hvete
2-3 dl finmalt spelt, havre eller rug
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkekjerne
1 ts bakepulver
en klype salt
en klype ren vanilje (kan droppes)
1 ts kanel
en god neve valnøtter

1 godt moden banan
2 ss smør
3 dl yoghurt naturell / kulturmelk
1-2 dl melk

Bland sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle. Mos bananen, smelt smøret, og bland sammen most banan, smeltet smør, yoghurt/cultura og melk. Vend det våte inn i det tørre til du har en fast, men litt klissete deig. Juster evt med mere mel eller melk. Form 6-8 scones (avh av størrelse) og plasser dem på en bakeplate. Stek i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Server med digg pålegg - jeg spiste med ost og avocado.

nav.pagination {display;}
Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat m. laks + spinatpesto på 1-2-3

Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat m. laks + spinatpesto på 1-2-3

Tex-Mex: Spicy tomatbønner & ris + "tortillachips" på 1-2-3

Tex-Mex: Spicy tomatbønner & ris + "tortillachips" på 1-2-3