HFSlogo2.jpg
Grønn indisk curry med potet & spinat

Grønn indisk curry med potet & spinat

Indiskinspirerte gryter er en kjent favoritt, og dere finner mange i arkivet allerede. Meen, en god ting kan det ikke bli for mye av, vel? Jeg synes at gryter er perf hverdagsmat, da de gjør seg litt selv, og du kan gjøre andre ting mens det står og småputrer på komfyren. Det er også innmari fint at du kan bruke det aller meste av restegrønnsaker, og det meste blir digg! Krydre etter smak og behag. 

Grønn indisk curry med potet & spinat

2 gode porsjoner

1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
1 ss garam masala (eller annen indisk krydderblanding)
1 ts karri
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
olje til steking

2 dl tørre linser (jeg brukte røde)
2 mellomstore poteter
ca 200 gram frossen eller fersk spinat
5 dl grønnsaksbuljong / vann
1-2 dl fløte eller kokosmelk

TIL SERVERING:
fullkornsris (jeg brukte svart ris)
noen buketter brokkoli
naturell yoghurt eller fetaost
olivenolje, salt og pepper

Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek det gyllent med olje og krydder. Ha i honning og eddik for smak. Tilsett så linser og poteter i biter, sammen med grønnsakskraft og spinat. La det hele småkoke til linser og poteter, tiden er avhengig av typen linser og størrelsen på potetbitene, så smak deg frem. Ca 30 min burde holde, men gryteretter blir alltid bedre med god tid! Server med ønsket topping og tilbehør, jeg anbefaler fullkornsris og naturell fetaost hvis du har det!

nav.pagination {display;}
Grove matvafler

Grove matvafler

Et stekt egg er også middag!

Et stekt egg er også middag!