HFSlogo2.jpg
Tomat- & squashpasta med torsk

Tomat- & squashpasta med torsk

Innlegget er laget i samarbeid med Lerøy.

Pasta og laks er en gjenganger som hverdagsmiddag, og det er jeg nok ikke alene om, vil jeg tro. Men noen ganger er det fint med variasjon, og denne pastaretten med stekt torsk er tipptopp rask, sunn og digg hverdagsmat. Jeg synes komboen torsk og lune tomater er skikkelig digg, så her fikk tomatene spille hovedrollen sammen med torsken. Bruk den pastavarianten du liker best, både spaghetti, tagliatelle og penne/skruer funker utmerket her. 

Tomat- & squashpasta med torsk

2 personer

12 stk cherrytomater
1/2 squash
2-3 fedd hvitløk
to gode never fersk spinat
olivenolje
pepper
provencekrydder

to porsjoner valgfri pasta
en stk fersk torskefilet (nok til to personer, ca 300 g)
smør til steking
to skiver sitron til servering

Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek finhakket hvitløk blank i oljen. Tilsett hele cherrytomater. La cherrytomatene bli gyllenbrune og få en fin stekeskorpe før du tilsetter squashen. Krydre godt og la det steke noen minutter på middels varme, til squashen er myk. Vend så inn spinat. Tilsett ferdig pasta til grønnsakene i pannen og ringle over litt ekstra olivenolje, før du fordeler pastaen på to tallerkner. Stek så torsken i smør i pannen til den er gjennomstekt og har en fin stekeskorpe. Topp pastatallerknene med torsk og en skvis sitron. Nyt!

nav.pagination {display;}
Spicy tomat- & sellerirotsuppe

Spicy tomat- & sellerirotsuppe

Lun potet- & aspargessalat med laks

Lun potet- & aspargessalat med laks