HFSlogo2.jpg
Suppe med ovnsbakte grønnsaker

Suppe med ovnsbakte grønnsaker

selleri-gulrotsuppe1.jpg

Det er vist plutselig offisielt høst og dermed suppevær. Supper er en gjenganger som restemat-middag hos meg, det er både lettvint og smakfullt. Denne suppen blir ekstra digg hvis du tar deg tid til å bake grønnsakene i ovnen først, men det går også helt fint å  lage en rask utgave ved å koke alt. 

Selleri- & gulrotsuppe

4 porsjoner

1/2 stk purre
olje til steking (og evt baking)
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
1 ss provencekrydder

2 stk paprika
8 stk gulrøtter
4 stk poteter
1/2 stk sellerirot

2 l grønnsaksbuljong
1 dl havrefløte (eller annen fløte etter ønske)

Forslag til topping:
Kokt quinoa
Egg
Koriander
Ristede gresskarkjerner

Her har du to muligheter:

1. Den aller beste: Del alle grønnsakene i biter og ha dem på en bakeplate, ringle over olivenolje, provencekrydder og litt salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen på 220 grader i ca 20-25 minutter. Ha så ferdige grønnsaker i en gryte og hell over grønnsaksbuljong. Tilsett eddik og honning. Kjør det glatt med en stavmikser og vend inn havrefløten. Smak til med salt/pepper. 

2. Den raske (og fortsatt gode): Del grønnsakene i biter. Finhakk purreløk og paprika. Stek purre og paprika gyllent i olje i bunnen av en gryte. Tilsett eddik, honning og krydder. Ha i buljong og resten av grønnsakene. Kok til alt er mykt. Kjør glatt med stavmikser og vend inn havrefløten.

Topp suppen med egg, kokt quinoa, ristede gresskarkjerner, koriander og olivenolje, eller noe annet du har lyst på!

selleri-gulrotsuppe3.jpg
nav.pagination {display;}
Omelett med kesam og ost

Omelett med kesam og ost

Pai med søtpotetbunn

Pai med søtpotetbunn