HFSlogo2.jpg
Indisk curry med paneer

Indisk curry med paneer

paneer-curry1.jpg

Jeg er svak for indisk, men synes generelt det er vanskelig å få hjemmelaget like digg som indisk take-away/indisk restaurant. Føler alltid at det er noe som mangler, liksom. Tror de har en hemmelig ingrediens, altså.. ? Uansett, en gledelig nyhet at de har begynt å selge paneer (indisk fersk, hvit ost) i vanlig matbutikk! Paner er et perf vegetar-alternativ i curry. Osten er mild og fast, laget av melk og sitronsyre, basically. Det ble veldig digg i denne curryen! Jeg kaller det et helhjertet forsøk på digg indisk curry. Hjemmelaget nanbrød er et must ved siden av - nam!

INDISK CURRY

4 personer

KRYDDERBLANDING
2 ts gurkemeie
2 ts spisskumminfrø (evt malt)
1 ts kardemomme
1 ts chillipulver
1 ts malt nellik
1 ts salt
1/2 ts kanel

CURRY
olje til steking
1 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær, finhakket
1 gul løk
1 ss eplesidereddik
all krydderblandingen
1/2 aubergine
3 store poteter
1,5 stor søtpotet (evt 2 små)
4-5 dl vann
2 bokser hakkede tomater (800 ml)
en god neve fersk spinat
1 boks kokosmelk (400 ml)
250 gram paneer

1. Bland sammen alle krydderne til krydderblandingen. Bruk en morter til å male alt fint hvis du bruker hele krydderfrø.

2. Stek finhakket løk, hvitløk og ingefær blankt i olje. Tilsett krydder og eddik og surr videre i ca 20 sek. Del aubergine i biter, skrell potet og søtpotet og del i mellomstore biter. Tilsett grønnsaker, hakket tomat og vann og kok opp. La gryta koke til potetbitene er møte, ca 20 minutter.  

3. Tilsett kokosmelk, spinat og terninger av paneer og varm opp til kokepunktet. Gryta blir bare bedre  hvis den får putre litt, så den kan fint stå en stund før servering. Server med ris, koriander og naanbrød.

paneer-curry3.jpg

NAANBRØD

8 stk (små)

2 dl melk (jeg brukte rismelk)
1 ss sukker
1/2 ss tørrgjær
1 ts salt
1 ss rapsolje (eller annen nøytral matolje)
2 ss yoghurt naturell
4-5 dl fint mel (jeg brukte spelt)

1. Varm melken i en kjele til ca 37 grader. Rør inn sukker, salt og olje. Ha 4 dl mel og tørrgjær i en bakebolle. Rør inn melkeblandingen og yoghurt. Spe med mel til du har en smidig deig. Sett til heving i ca 1 time.

2. Elt deigen raskt sammen og form 8 stk små boller på en bakeplate. Etterhev i ca 20-30 minutter. 

3. Press ut bollene til flate naanbrød og stek i tørr stekepanne på høy varme til brødet er gyllent på hver side. 

paneer-curry2.jpg
nav.pagination {display;}
Bananbrød med mandler

Bananbrød med mandler

Eltefrie gulrotrundstykker

Eltefrie gulrotrundstykker