HFSlogo2.jpg
Tomatsuppe med topping-bonanza

Tomatsuppe med topping-bonanza

LMD-tomatsuppe+topping2.jpg

Suppe er som havregrøten: Masse digg topping er helt essensielt for at det skal bli digg! Denne tomatsuppen har en enkel base, og her er proteinene tilført i form av diverse topping-ingredienser (det tok litt av, jeg er enig det!). Jeg har konkludert med at de fleste supper som inkluderer rotgrønnsaker, blir aller best dersom man ovnsbaker grønnsakene og deretter tilsetter det i gryta, så anbefaler å gjøre det, selv om det selvfølgelig fungerer helt fint å koke alt. Resultatet er uansett en skikkelig bra middag som er både næringsrik og mettende. Har spist denne minst en gang i uka den siste tiden, perfekt enkel og digg høstmiddag.

INGREDIENSER

2 personer

3-4 stk gulrøtter
2 stk røde paprika
2 ts provencekrydder
1 ss olivenolje
salt + pepper

1 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
1 ss olje til steking
1 ss eplesidereddik
½ ts honning
salt + pepper
2 bokser hakket tomat (a ca 400 ml)
ca 4 dl grønnsakskraft (vann med buljong)

Spicy kikerter:
1 boks kikerter (ca 230 gram)
1 ts paprikakrydder
1 ss rapsolje til steking
salt + pepper

Topping:
2 stk kokte egg
2 ss cottage cheese / rømme etc
2 ss revet parmesan
2 ss ristede gresskarfrø og solsikkekjerner
olivenolje
salt + pepper
krydderurter etter ønske

1.    Del gulrøtter og paprika i biter og ha i en ildfast form eller på en bakeplate. Ringle oven olivenolje, salt, pepper og provencekrydder og bak i ovnen på 230 grader i ca 20 min, til grønnsakene er myke. I mellomtiden lager du suppebasen.

2.    Stek finhakket hvitløk og ingefær i litt olje i bunnen av en gryte. Tilsett eddik og honning og la det trekke inn. Spe så på med hakkede tomater og grønnsaksbuljong og kok opp.

3.    Tilsett de ovnsbakte grønnsakene i tomatbasen og kjør glatt med stavmikser. Juster evt med mere vann eller grønnsaksbuljong. Smak til med krydder.

4.    Skyll kikertene godt og stek i olje og krydder på sterk varme til det lukter godt og kikertene er litt sprø, ca 2 minutter.

5.    Server suppe med diverse ønsket topping (ristede frø og kikerter, rever parmesan, cottage cheese, egg og en klunk olivenolje) og gjerne fersk brød med smør ved siden av.

LMD-tomatsuppe+topping4.jpg
nav.pagination {display;}
Quinoasalat med grønnkål, avocado og hasselnøtter

Quinoasalat med grønnkål, avocado og hasselnøtter

Saftig eplebrød med yoghurt og havre

Saftig eplebrød med yoghurt og havre