HFSlogo2.jpg
Chévresalat med ovnsbakte rødbeter

Chévresalat med ovnsbakte rødbeter

Jeg har helt dilla på rødbeter for tiden. Det passer til det meste, og har vært brukt i mange ulike sammenhenger på kjøkkenet mitt de siste ukene. Rødbeter finner man i mange varianter, og mange er kanskje mest kjent med den syltede (som forøvrig ikke kan sammenliknes med fersk). Rødbeten kan kokes, ovnsbakes eller spises rå. Jeg liker godt å bake dem i ovnen, da får rødbeten en veldig deilig konsistens, i tillegg til at man slipper å koke ut så mye av det herlige røde fargestoffet som inneholder alle de gode mineralene, vitaminene og antioksidantene som rødbeten er proppet full av.

I denne salaten har rødbeten fått følge av chévre, som med sin skarpe smak er en helt perfekt smakskombo til den søte rødbeten. Du kan lage denne salaten som tilbehør til annen mat (passer veldig godt til sprøstekt laks), eller gjøre som jeg gjorde, nyte den alene i all enkelhet. I denne salaten er det rødbeter og chévre som har hovedrollen, så de andre ingrediensene kan for all del varieres ut i fra hva man har tilgjengelig. Eple kan f. eks helt fint byttes ut med pære, bønnespirer kan utelates eller byttes ut med f.eks kikerter, og jeg vil tro at hasselnøtter vil fungere helt fint som et alternativ til valnøtter. Jeg fordelte ingrediensene lagvis på to tallerkener, men det går veldig fint å blande alt sammen i en bolle, og toppe med den varme chévren. Sleng sammen det du har, her har du det jeg brukte, til inspirasjon:

Chévresalat med ovnsbakte rødbeter

2 porsjoner

En rødbete

En stor rødløk

4 store never grønn salat, jeg blandet ruccola og spinat

2 never bønnespirer

1 grønt eple

10 hakkede valnøtter

10 små skiver chévre

Dressing

2 ss olivenolje

2 ss balsamicoeddik / granatepleeddik

1 ss flytende honning

salt og pepper

1. Kutt opp rødbeten i kvarte tynne skiver. Skjær rødløken i tynne halvskiver. Vend sammen rødløk og rødbete i et ildfast fat, ringle over litt olivenolje og strø over salt og pepper. Vend alt godt sammen og bak midt i ovnen på 220 grader i ca 30 min. Vend litt på grønnsakene underveis, slik at de blir jevnt stekt.

2. Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper.

3. Fordel blandet salat på to tallerkener. Strø over bønnespirer. Hakk epler og valnøtter.

4. Skjær chévren i skiver på ca 1 cm, og legg disse på en bakeplate med papir. Grilles kjapt i ovnen, følg med, den skal bare så vidt bli gyllen. Ca 5-10 min.

5. Ha de ovnsbakte grønnsakene over det grønne på tallerkenene, topp med eplebiter, varm chévre og valnøtter. Hell over dressing.

Server og nyt.

nav.pagination {display;}
Superscones med tranebær

Superscones med tranebær

Knekkebrød a la Mamma

Knekkebrød a la Mamma