HFSlogo2.jpg
Frokostpannekaker med banan

Frokostpannekaker med banan

Pannekaker til frokost er enkel hverdagsluksus, som absolutt ikke trenger å være proppet full av sukker og mel. Disse pannekakene er både søte og fyldige, men kan spises med veldig god samvittighet, når som helst. 100% bra for deg! Bedre blir det vel igrunn ikke. En gjenganger her i heimen i alle fall, disse går ned på høykant både morgen og kveld. Attpåtil er de superenkle å slenge sammen, så hvis du skulle våkne en morgen  å ha lyst på pannekaker, trenger du ikke mange minuttene på kjøkkenet før disse herlighetene er spiseklare. Banan er med på å gjøre pannekakene søte, og konsistensen blir veldig saftig og god. Krydre etter ønske - jeg er som nevnt litt for glad i kanel, så det er ikke noe must, men både kardemumme og kanel passer utmerket her, så kan absolutt anbefales! Vanilje er heller aldri feil.

Jeg pleier å toppe med cottage cheese / yoghurt naturell / bær / frukt / honning / kanel / syltetøy, alt etter hva jeg har tilgjengelig - skal litt til at noe av dette blir feil uansett, så her er det bare å slå seg løs og leke med ulike kombinasjoner og varianter! Forøvrig kan de helt fint spises som de er også, ute noe til.

Frokostpannekaker med banan

5 små pannekaker - 1 porsjon

1/2 moden banan

1 egg

2 ss havregryn

1 ss fin spelt / hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ss yoghurt naturell

olje / smør til steking

Mos bananen med en gaffel, og rør inn egget. Tilsett krydder, mel, havregryn og yoghurt, og bland godt. Stek 5 små pannekaker i varm panne med litt olje eller smør. Jeg pleier å steke disse i kokosolje. Hvis du steker fem pannekaker får du pannekaker med en diameter på ca 10 cm. Du kan like godt steke to eller tre litt tykkere og større, alt etter ønske. Topp med ønsket tilbehør!

ENJOY

nav.pagination {display;}
Knekkebrød a la Mamma

Knekkebrød a la Mamma

Frukt- & Nøttebrød

Frukt- & Nøttebrød