HFSlogo2.jpg
Bananpannekaker

Bananpannekaker

Disse bananpannekakene er en evig klassiker, og en av de oppskriftene jeg stadig vender tilbake til. Pannekaker til frokost er enkel hverdagsluksus, som absolutt ikke trenger å være et dårlig frokosvalg. Disse pannekakene er både søte og fyldige, men kan spises med veldig god samvittighet, når som helst. Banan er med på å gjøre pannekakene søte, og konsistensen blir veldig saftig og god. Krydre etter ønske - både kanel, kardemomme og vanilje passe bra her.

Jeg pleier å toppe med cottage cheese / yoghurt naturell / bær / frukt / honning / kanel / syltetøy, alt etter hva jeg har tilgjengelig . Det skal litt til at noe av dette blir feil uansett, så her er det bare å slå seg løs og leke med ulike kombinasjoner og varianter. Forøvrig kan de helt fint spises som de er også, ute noe til.

Bananpannekaker

5 små pannekaker - 1 porsjon

1/2 moden banan

1 egg

2 ss havregryn

1 ss fin spelt / hvetemel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ss yoghurt naturell

olje / smør til steking

Mos bananen med en gaffel, og rør inn egget. Tilsett krydder, mel, havregryn og yoghurt, og bland godt. Stek 5 små pannekaker i varm panne med litt olje eller smør. Hvis du steker fem pannekaker får du pannekaker med en diameter på ca 10 cm. Du kan like godt steke to eller tre litt tykkere og større, alt etter ønske. Topp med ønsket tilbehør!

nav.pagination {display;}
Knekkebrød a la Mamma

Knekkebrød a la Mamma

Frukt- & Nøttebrød

Frukt- & Nøttebrød