HFSlogo2.jpg
Salat med brie, granateple, quinoa & ovnsbakte rotgrønnsaker

Salat med brie, granateple, quinoa & ovnsbakte rotgrønnsaker

Denne salaten har en veldig frisk og interessant smakssammensetning, som absolutt kan anbefales. Jeg ovnsbakte nepe og pastinakk, og hadde det sammen med rød quinoa, en blanding av grønn salat, brie og granateple. Pastinakk og nepe er kanskje noen litt ukjente / ubrukte grønnsaker for mange, men i kombinasjon med riktige ingredienser kommer de virkelig til sin rett. De har en relativt mild og ''naturell'' smak i seg selv, så de egner seg godt ovnsbakt. Hovedkombinasjonen jeg gjerne vil reklamere for her er brie, granateple og ovnsbakte grønnsaker - resten av ingrediensene er det bare å slå seg løs med.

Jeg er veldig fan av quinoa, og bruker det ofte som proteinkilde i salater. Kanskje en litt ukjent greie for noen, men quinoa er et helt supert produkt, som kan brukes litt på samme måte som ris. Fordelen med quinoa er at det er utrolig næringsrikt, fullspekket med sunne og viktige næringsstoffer. Quinoaen vi spiser er frø fra quinoaplanten, og disse frøene er veldig proteinrike. Det er faktisk en av veldig få plantebaserte næringsstoffer som inneholder alle de essensielle aminosyrene vi trenger. Det vil si at quinoa er en fullgod proteinkilde på lik linje med vegetabilske proteinkilder som kjøtt, melk og egg. Quinoa inneholder faktisk dobbelt så mye protein som ris. Så der fikk dere litt quinoareklame med på kjøpet også. Løp og kjøp. Fås forøvrig som både rød, sort og hvit, i større matbutikker eller helsekost/innvandrerbutikker. Hvis du aldri har spist quinoa før, ville jeg begynt med å utforske den hvite varianten, da den er mest naturell i smaken.

Salat med brie, granateple, quinoa & ovnsbakte rotgrønnsaker

1 posjon

2 store never grønn salat (ruccola / spinat / hjertesalat osv)

1/2 dl quinoa

1 nepe

1 pastinakk

1/2 granateple

1 ss smuldret brie

1 ss hakkede valnøtter

olje

salt&pepper

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Beregn ca 1/2 dl tørr quinoa per pers. Skrell nepe og pastinakk, skjær nepen i båter og pastinakken i strimler. Ringle over olivenolje, salt&pepper, før du baker grønnsakene i ovnen i ca 20 min, til grønnsakene er møre. Fordel salat og kokt quinoa på en tallerken / fat, og topp med de varme grønnsakene. Smuldre over brie, topp med granateplekjerner og hakkede valnøtter, før du avslutter det hele med litt olivenolje, salt&pepper (og kanskje også litt flytende honning, hvis du lyster). Anbefales.

Enkel luksus.

nav.pagination {display;}
Supergrovt rugbrød

Supergrovt rugbrød

Bokhvetegrøt

Bokhvetegrøt