HFSlogo2.jpg
Sjokolade-daddel-konfektkuler

Sjokolade-daddel-konfektkuler

Feirer påskestart og ferie med en oppskrift på litt happy påskegodt til dere! Disse godsakene er virkelig helt supre. Kun natrulige ingredienser, som bare er bra for deg, samtidig som de smaker akkurat som saftige browniesdeig. Du tror det ikke før du smaker - give it a try! Utrolig at så få ingredienser kan bli såå digg. Du må nesten bare prøve. Tilfedsstiller sjokoladecravings fullstendig, samtidig som kroppen din blir superhappy av de fine ingrediensene. Dadlene står for alt av søtning, så her er det kun naturlig fruktsukker. I tillegg inneholder dadler godt med magnesium og kalium. Mandler er fulle av sunne fettsyrer, og kakao er rik på antioksidanter. Så her snakker vi altså godt med GOD samvittighet! Siden jeg kom frem til denne oppskriften, har jeg laget disse herlighetene utallige ganger. De er perfekte når du har lyst på noe godt, men også supre å ha med som mellommåltid, hvis du skulle trenge litt ekstra energipåfyll.

Hvis du vil lage disse 100% raw, kan du bruke rått kakaopulver. Ellers pleier jeg å bruke vanlig ekte, rent kakaopulver av god kvalitet. Jeg pleier å ha litt kokosolje i deigen, for å gjøre kulene ekstra saftige og tilføre litt deilig kokossmak, men det er absolutt ikke nødvendig, hvis du ikke har kokosolje i hus. Da er det bare å justere konsistensen med litt flere dadler. Store medjool dalder er det aller beste, men det funker like fint med mindre varianter, da må du bare bruke litt flere. Tilsett gjerne litt kanel hvis du er glad i det. Ellers kan det også anbefales med kaffe, kokosmasse eller appelsin / ingefær. Men hadde jeg vært deg hadde jeg prøvd den naturelle varianten først, før du begynner å leke deg med smakene. Jeg faller alltid tilbake på originalen.

Sjokolade-daddel-konfektkuler

ca 15 stk

1/2 dl mandler (50-60 stk)

3 ss rent kakaopulver

6-7 store medjooldadler eller 15-20 små

en klype havsalt

1 ts kokosolje (valgfritt)

Kjør mandlene til fint mel i en foodprosessor. Tilsett salt og kakaopulver, og miks sammen. Ta ut stenene av dadlene og finhakk dem, før du har dem i foddprosessoren med mandler og kakao og kjører det hele til en finmalt masse. Tilsett evt. kokosolje. Massen kan virke litt tørr, men den skal kunne presses sammen hvis du prøver å lage kuler. Hvis massen er for tørr, kan du justere med flere dadler. Rull passende kuler av deigen. Sett kaldt en liten stund, før de nytes. Holder seg fint flere uker i kjøleskap.

ADVARSEL: sterkt avhengighetssakpende.

nav.pagination {display;}
Falafel med søtpotet & sesamfrø

Falafel med søtpotet & sesamfrø

Spaghetti med brie & grønnsaker

Spaghetti med brie & grønnsaker