HFSlogo2.jpg
Fylt paprika m. couscous + fetaost, tzatziki & marinerte grønnsaker på spyd

Fylt paprika m. couscous + fetaost, tzatziki & marinerte grønnsaker på spyd

Dette er sommerlig middelhavsmat på sitt beste. Jeg elsker å ovnsbake grønnsaker, fordi det får frem den søte og fyldige smaken i dem. Jeg laget en vegetarvariant ved å fylle paprika med en smaksrik couccous-salat, men hvis du har lyst på kjøtt passer det også fint å evt tilsette litt stekt karbonadedeig eller finhakket spekeskinke til couscousen. Orginalen er mer enn smaksrik nok i seg selv, så spør du meg, er dette perfekt vegetarmat. Ovnsbakt paprika fikk følge av grillsyd med marinerte grønnsaker, og selvfølgelig den helt obligatoriske couscousen. Jeg var så heldig å ha en fin pappa som kom hjem fra fisketur med to fine makell, så de fikk også ta del i dette deilige følge. Det er ikke noe must, for det er fin middag uten også, men hvis du tilfeldigvis skulle være så heldig som meg, så passet det altså utmerket med litt helstekt makrell ved sien av! Smak av sommer er du garantert uansett!

Fylt paprika m. couscous + fetaost, tzatziki & marinerte grønnsaker på spyd

3 pers

Fylt paprika 

3 paprika, ta den fargen du liker best

2 dl tørr couscous (gjerne fullkorn)

2 friske tomater

1 ss finhakket soltørket tomat

ca 20 sorte oliven, finhakket

3 ss fetaost

en neve frisk basilikum

olivenolje

salt & pepper

Del paprikaene i to og fjern innmaten. Legg halvdelene på et fat, og varm i mikroen på full styrke i ca 4 min. Har du ikke mikro kan du forvarme dem i ovenen ved 220 grader i ca 10 min. Lag fyllet i mellomtiden. Tilbred couscous etter anvisning på pakken. Finhakk tomat og basilikum. Vend tomat, basilikum, soltørket tomat, oliven og fetaost inn i den ferdige couscousen, sammen med litt olivenolje + salt&pepper. Fordel fyllet de halve paprikaene, og topp med litt revet parmesan. Grill i ovenen ved 220 grader i ca 10 min, eller til parmesanen ser gyllen ut og paprikaene såvidt begynner å bli brent.

Grønnsakspyd m. marinade

5-6 spyd

1 squash

1 rødløk

grillspyd i tre

2 fedd hvitløk

1/2 rød chilli

en neve fersk basilikum, finhakket (evt tørket)

3 ss olivenolje

saften av 1/2 sitron

1 ss finrevet sitronskall

salt & pepper

Begynn med å lage marinaden. Finhakk hvitløk og chilli. Vend det sammen med olivenolje, sitron, urter og krydder. Del squashen i skiver på ca 2 cm, og skjær rødløken i båter. Her må du gjerne tilsette andre ting, sjampinjong og aubergine hadde passet het utmerket. Tre grønnsakene på spyd, legg på en bakeplate og pensle med marinaden. Grill på grillen, eller som jeg gjorde, i ovnen under grillelement i ca 10 min.

Tzatziki

1 agurk

1-2 fedd hvitløk

300 g matyoghurt

pepper

Riv agurken på et rivjern, og press ut alt vannet ved å sile agurken gjennom et kjøkkenhåndklede. Vend sammen agurk, yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med pepper.

nav.pagination {display;}
Sommerfrisk kake med gulrot & sommerbær

Sommerfrisk kake med gulrot & sommerbær

Sommer-forrett: Grillet vannmelon m. fetaost

Sommer-forrett: Grillet vannmelon m. fetaost