HFSlogo2.jpg
Bursdagspannekaker m. kokos & banan + velkommen til happyfoodstories!

Bursdagspannekaker m. kokos & banan + velkommen til happyfoodstories!

Hei alle sammen! Etter min lille opptreden i VG forrige uke, ble dere plutselig så mange. Utrolig koselig at dere har funnet veien hit, velkommen til alle nye, fine lesere! Håper dere liker det dere finner her, og lar dere inspirere til nye utfoldelser på kjøkkenet.

Som en slags liten markering og feiring og velkommen til alle nye happyfoodstories-lesere, synes jeg det er på sin plass å gi dere enda en oppskrift på noe jeg har registrert at er en favoritt hos mange av dere. Nemlig pannekaker! Jeg har allerede gitt dere oppskriften på diverse andre pannekakevarianter (

gulrotpannekaker

bananpannekaker

 og 

søtpotetpannekaker

), og i følge min statistikk er de blandt de mest populære oppskriftene mine. Håper dere liker det, både gamle og kjære og alle dere nye der ute!

Disse pannekakene fikk en litt ny vri, denne gangen  med kokossmak. Denne varianten ble til når det skulle lages bursdags-pannekake-brunch til verdens aller beste Kristiane (HURRA), som er veldig kokosfan. Derfor laget jeg mel av kokosmasse, som gav pannekakene en deilig kokossmak. Kokosmel er genialt å bruke som substitutt for andre melvarianter i all type søt bakst. Vi spiste pannekakene med mango, for en litt tropisk vri, men her passer all topping. Håper det smaker!

Bursdagspannekaker m. kokos & banan

8 stk

2 bananer

3 egg

1 dl kokosmasse

2 dl havregryn

1 ts bakepulver

1 ss kanel

valgfri melk til passe konsistes (jeg brukte havremelk)

Mos bananer og pisk inn eggene. Mal kokos og havregryn til mel i en foodprosessor eller blender. Vend inn de tørre ingrediensene. Juster med melk (evt yoghurt) til passe konsistens. Stek små pannekaker i smør eller kokosolje. Server med ønsket topping og NYT. NAM. HURRA.

nav.pagination {display;}
Favorittilbehør: Fløyelsmyk karrihummus

Favorittilbehør: Fløyelsmyk karrihummus

Pappas favoritt: Eplemuffins m. dadler

Pappas favoritt: Eplemuffins m. dadler