HFSlogo2.jpg
Favorittfrokost: Kokosgranola

Favorittfrokost: Kokosgranola

Jeg er helt klart et frokostmenneske. Det er ett eller annet med dagens første måltid, som gjør at jeg synes det på mange måter er dagens beste. Favorittene mine er mange, men de holder seg innenfor en kategori som inneholder mye frukt, bær, nøtter, korn og meieriprodukter i form av melk eller yoghurt. To hverdagsfavoritter er

bokhvetegrøt

 og 

kjøleskapsgrøt

. Skal det være litt ekstra stas er

bananpannekaker

 en gjennganger. En av de aller beste frokostene jeg kan få, som jeg aldri blir lei, er 

verdens beste granola

. Oppskriften ble til ved en tilfeldighet for mange år siden, og har vært fast innventar på kjøkkenet siden den gang. Aller helst spiser jeg granola med yoghurt naturell (gresk hvis jeg er ekstra heldig, dvs er hjemme hos mamma..),banan + kiwi + blåbær + bringebær. Som regel følger jeg aldri oppskriften til punkt og prikke (noe jeg jo forøvrig vel egentlig aldri gjør med noen oppskrifter..), jeg slenger sammen det som måtte befinne seg av nøtter og frø i skapet. Denne varianten ble så god at jeg synes den er verdt og dele. Her fikk kokos spille hovedrollen, og det ble rett og slett skikkelig sprøtt og godt og vellykket. GOD MORGEN alle sammen!

Kokosgranola

1 stort Norgesglass ++

5 dl store havregryn

2 dl hakkede mandler

1 dl tørket koksflak

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl sesamfrø

1 dl gresskarkjerner

1 klype havsalt

1 ss kanel

2 ss kokosolje

1 dl varmt vann

2 ss honning

Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle. Smelt kokosolje og løs opp honningen i det varme vannet. Bland oljen i honningvannet, og hell væsken over i det tørre. Vend godt sammen så alt blir fuktig. Fordel blandingen på et brett, og stek i ovenen i 10-15 min på 200 grader. Det kan være lurt å vende litt på massen underveis, så det ikke svir seg. Granolaen er ferdig når blandingen er tørr og gylden. Avkjøles før du heller den over i et tett glass eller en boks. Holder seg bra i flere uker, så du kan like gjerne lage mye når du først er i gang, for kan love deg at denne får bein å gå på.. Spis med ønsket tilbehør. Garanterer en god morgen (eller formiddag / ettermiddag, alt ettersom..) med denne innabords. NYT.

nav.pagination {display;}
Salat m. brokkoli, rå rødbete & chévre

Salat m. brokkoli, rå rødbete & chévre

Favorittilbehør: Fløyelsmyk karrihummus

Favorittilbehør: Fløyelsmyk karrihummus