HFSlogo2.jpg
Pizza m. grønnsaker, mozzarella & spicy tomatsaus

Pizza m. grønnsaker, mozzarella & spicy tomatsaus

Pizza blir vi jo aldri lei, variasjonsmulighetene er uendelige. Jeg benyttet en tur hjemme til å teste ut pizzabaking på grillen, med den nye pizzasteinen fammen hadde skaffet seg. Det var storsuksess, bunnen ble supertynn, veldig italian style. Pizzadeigen lages i to trinn, og heves relativt lenge, resultatet er en supertynn og digg bunn. Vil du har en litt enklere variant kan du bruke oppskriften på 

denne

 pizzadeigen. Jeg laget en digg tomatsaus, toppet med mozarella og litt parmesan, og ellers fikk folket velge topping selv. Bror gikk for en klassiker med spekeskinke og rødløk, mens jeg heiv på litt mere grønt. Topp med det du ønsker, min var i alle fall suksess!

Pizzabunn

4 små / 2 store (tynne!)

25 g gjær

ca 2 dl fingervarmt vann

0,5 dl olivenolje

ca 7 dl siktet speltmel (eller vanlig hvetemel)

1 ts salt

Løs først opp gjæren i vannet, og bland inn nok mel til at det blir en litt fast suppe. La dette heve i en bolle med klede over i ca 30 min. Ha deretter i salt, olje og resten av melet. Vend sammen til en smidig deig, og fordel i 4 emner. Dekk emnene med plast eller håndklede, og la dem etterheve i minst en time, gjerne to. Kjevle ut deigen til fire pizzabunner, så tynne som mulig.

Spicy tomatsaus

Nok til fire små pizzaer

1 gul løk

4 fedd hvitløk

1 chilli

2 tomater

2 bokser hakkede tomater (ca 800 g)

1 ss balsamico

salt, pepper

1 ts tørket oregano

1 ts tørket basilikum

1 ts honning

olivenolje

Stek hvitløk og løk gyldent i litt olivenolje. Tilsett krydder, og finhakkede ferske tomater. Ha deretter i hakkede tomater, og smak til med balsamico, honning og mer krydder, mens du lar det småputtre i minst 10 min.

Forslag til topping

sjampinjong

rødløk i skiver

fersk mozarella

parmesan

soltørket tomat

spinat

paprika

Fordel tomatsaus utover pizzabunnen, topp med ønsket fyll. Stek i ovnen ved 220 grader i ca 8-10 min, eller grill på grillen, hvis du er like heldig som meg! Nytes best i godt selvskap og med en digg rødvin.

nav.pagination {display;}
Kikertsalat m. grillet aubergine, paprika & fetaost

Kikertsalat m. grillet aubergine, paprika & fetaost

Nøttemuffins m. søtpotet, bringebær & dadler

Nøttemuffins m. søtpotet, bringebær & dadler