HFSlogo2.jpg
Polenta m. ovnsbakt gresskar, fenikel & chévre

Polenta m. ovnsbakt gresskar, fenikel & chévre

Denne deilige og veldig comfy retten her er inspirert av noe jeg fikk servert i Italia. Polenta er ikke noe jeg har så mye erfaring med fra før, men etter å ha spist en kremet, smaksrik og skikkelig deilig polentarett på reise, ble jeg inspirert til å lage noe liknende selv. Polenta er finmalt mais, som man kan koke til en kremet maisgrøt, eller en fastere ''kake''. Her har jeg laget en kremet base som toppes med ovnsbakt gresskar og fenikkel, pluss smaksrik chévre. En veldig digg kombo, spør du meg. Polenta kan kokes i vann eller buljong. Koker du i vann, kan du gjerne tilsette litt krydder eller hvitløk etterhvert, for å sette litt smak. Polenta smaker ikke så mye i seg selv, men inneholder minimalt med fett, litt protein og en god del komplekse karbohydrater. Det er derfor flott som tilbehør der du ellers ville brukt feks ris, potet eller pasta.

Polenta m. ovnsbakt gresskar, fenikkel & chévre

2 pers

1 dl grov polenta

ca 5 dl vann / grønnsaksbuljong

1 krm salt

evt 1 fedd hvitløk

olivenolje

pepper

Kok opp vann i en relativt stor kjele, sammen med salt. Når vannet / grønnsaksbuljongen koker, tilsetter du polenta mens du visper raskt. Polentaen vil raskt stivne, og du vil få en jevnere grøt. Rør godt i 5 min, før du skrur ned varmen, og lar polentaen stå å småkoke ved lav varme i ca 30-40 min. Spe med mer vann underveis, for å få ønsket, kremet konsistens. Du må røre ca hvert femte minutt. Når polentaen er kokt inn og blitt kremet og god, kan du smake til med litt salt, pepper og olivenolje, evt litt hvitløk og mere krydder, ved ønske.

6-8 skiver av et gresskar / evt 1 søtpotet

1 fenikkel

1 rødløk

1/2 sitron

olivenolje

salt + pepper

rosmarin

ca 100 g chévre

Del gresskar i skiver og fjern kjerne og skall. Del fenikkel og løk skiver. Skvis over sitronsaft, ringle med olivenolje, salt, pepper og timian. Bak i ovnen ved 200 grader i ca 30 min. Gjør gjerne dette mens polentaen står og putrer på komfyren.

Fordel en posjon polenta i en skål, topp med ovnbakte grønnsaker, chévre og frisk timian. Ringle gjerne over litt mer god olivenolje og pepper.

ENJOY.

nav.pagination {display;}
Bursdagsmuffins m. dadler, banan & bringebær

Bursdagsmuffins m. dadler, banan & bringebær

Bringebær-chia-kokos-grøt & GODT NYTT ÅR

Bringebær-chia-kokos-grøt & GODT NYTT ÅR