HFSlogo2.jpg
Superfrokost: Fyldig proteingrøt & den essensielle grøt-toppingen

Superfrokost: Fyldig proteingrøt & den essensielle grøt-toppingen

Grøt er og blir en av mine favorittfrokoster, som jeg stadig vender tilbake til. Det fine med grøt er at den kan lages i uendelige varianter ut i fra behov, lyst og tilgjengelige ingredienser. Varm, kald, frokost, middag, kremet eller crispy - mulighetene er mange. Min all-time-favorite er nok rett og slett den gode, gamle havregrøten, men ofte liker jeg å eksperimentere med nye varianter, og tilsette diverse andre kornslag, nøtter og frø. 

Bokhvetegrøt

quinoa-kokosgrøt

kald bokhvetegrøt

 og 

kjøleskapsgrøt

 er andre favoritter som lages igjen og igjen. Jeg er ofte ganske sulten om morgen, og er et skikkelig frokost-menneske som liker en grøt som holder meg mett lenge og er full av god næring. Fordi jeg ikke spiser kjøtt, er jeg bevist på å få i meg nok protein til alle måltider, og inkluderer ofte gode proteinkilder i form av div nøtter, frø, quinoa og chiafrø i frokostgrøten. Hvis man vil booste proteininnholdet i grøten ytteligere er hampfrø og erteprotein fine ingredienser og tilsette. I denne grøten tilsatte jeg erteprotein (vegansk ren proteinkilde i pulverform) og toppet med hampfrø. Begge produktene har jeg fått prøve i et sammarbeid med

Supernature

. Hamprø er frø fra cannabis-planten, og inneholder faktisk alle de 21 essensielle aminosyrene vi trenger (som en av få vegetabilske kilder i tillegg til soya og quinoa) og er derfor spesielt godt egnet for veganere / vegetarianere som kilde til fullverdig protein. Hampfrø inneholder forøvrig ingen av alkaloidene som gir den narkotiske effekten av cannabis, hvis du skulle lure på det!

Så over til et annet, og kanskje det aller viktigste (!), aspektet ved grøten, nemlig TOPPING! Ingen grøt uten masse digg topping, spør du meg. Mine essensielle favoritter er banan (alltid!), og diverse frukt og bær som kiwi, bringebær, blåbær og jordbær. Eller hva som helst annet jeg har tilgengelig. Ved siden av de ovennevnte hamfrøene er diverse nøtter og frø også super topping, som også bidrar med masse fine fettsyrer. Valnøtter, pecannøtter og mandler er alle favoritter, sammen met tørket frukt som dadler, fersken eller gojibær. Skal det være skikkelig luksus er ren kakao i form av antioksidantrike kakaobiter eller sødme fra bipollen tipptopp. Bipollen er en skikkelig næringsbombe, som faktisk inneholder alle næringsstoffer man trenger. Ved å inkludere diverse ingredienser i både grøt og topping, får du et komplekst og næringsrikt måltid fullspekket med gode næringsstoffer. La det inspirere til frokostfest og bruk det du liker best! GODMORGEN.

Proteingrøt 

1 posjon

2 ss quinoa (bland gjerne flere farger)

1 dl havregryn

1,5 dl vann

1,5 dl soyamelk, eller annen melk etter ønske

1 ss erteprotein (jeg brukte dette produktet fra 

Supernature

)

1 krm salt

Forslag til topping:

banan

kiwi

jordbær

blåbær

bipollen (

produkt fra Supernature

)

hampfrø (

produkt fra Supernature

)

kakaobiter (

produkt fra Supernature

)

Ha quinoa i en kjele og kok opp i vannet. Kok til quinoaen er ferdig, ca 7 min. Tilsett havregryn, salt, erteprotein og melk, og kok på svak varme til ønsket konsistens. Topp med ønsket stash (VIKTIG!) og nyt en god og næringsrik start på dagen som garantert vil gjøre både deg og kroppen din happy i mange timer!

Dette innlegget er skrevet i sammarbeid med

Supernature

. Deres produkter finnes i helsekostbutikker over hele landet. 

nav.pagination {display;}
Sjokoladekrem m. avocado & dadler

Sjokoladekrem m. avocado & dadler

Rød thaisuppe m. blomkål & tofu

Rød thaisuppe m. blomkål & tofu