HFSlogo2.jpg
Saftig sjokoladekake m. kokoskrem

Saftig sjokoladekake m. kokoskrem

Mai er definitivt en kake-måned, med mange festdager. Denne sjokoladekaken er en litt sunnere utgave av den klassiske sjokoladekaken, og det kan jo passe seg sånn innimellom. Selv om jeg forøvrig mener at kake skal være kake, og alt med måte, så er det jo morsomt å eksperimentere med litt alternative varianter. Denne kaken er en fyldig og saftig type med mye sjokoladesmak. Toppet med krem laget av det fete i kokosmelken var den helt nydelig. Kaken er fri for både melk, gluten (hvis glutenfrie havregryn) og raffinert sukker - det kan jo innimellom være et ønske. Håper det smaker og happy 17. mai!

Saftig sjokoladekake m. kokoskrem

en rund kakeform

200 g dadler
4 egg
1 banan
3 ss kokosolje (evt smør), smeltet

4 dl havregryn
2 dl mandler
ca 1 dl bakekakao
1 ts bakepulver
1 klype salt
1 krm ren vanilje

KOKOSKREM:
en boks fullfett kokosmelk, kjøleskapskald
en klype ren vanilje
2 ss honning
1 ts revet sitronskall
1 ts revet appelsinskall

Begynn med å male havregryn og mandler til mel i en food prosessor / blender etc. Ha så alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Juster kakaomengden etter hvor sterk du liker den, med en dl får du en sterk kakaosmak. Ha så dadler (uten stein), egg, kokosolje og banan i en food prosessor og kjør til en jevn masse. Vend den våte blandingen inn i det tørre, til du har en relativt fast kakedeig. Ha deigen over i en smurt rund kakeform, og stek på 180 grader i 25-30 minutter. Kaken skal være litt myk i midten, sjekk med en pinne. 

Kaken smaker aller best etter en dag i kjøleskapet, så lag den gjerne dagen før servering!

Rett før servering pisker du krem av den harde massen øverst i boksen med kokosmelk. Når melken står kaldt vil den skille seg, slik at du enkelt kan skrape ut den harde massen. Dette er enkelt å vispe til krem med en visper. Vend inn vanilje, sitronskall, appelsinskall og honning før du pisker kremen. Topp kaken med krem og friske bær rett før servering.

nav.pagination {display;}
Gjesteinnlegg: Ravioli m. blåmuggost, spinat & nøtter á la M

Gjesteinnlegg: Ravioli m. blåmuggost, spinat & nøtter á la M

Mais- & potetsuppe m. sesambakt søtpotet

Mais- & potetsuppe m. sesambakt søtpotet