HFSlogo2.jpg
Gjesteinnlegg: Ravioli m. blåmuggost, spinat & nøtter á la M

Gjesteinnlegg: Ravioli m. blåmuggost, spinat & nøtter á la M

Når det er siste innspurt i eksamensperioden og jeg ikke har så mye tid til overs til å være inspirert på matfronten, er det finfint å ha en type som stiller med superdigg middag og attpåtil vil lage et innlegg om det! Her får dere altså en oppskrift på ravioli fra min kjære M (takk!):

Jeg er nok hakket mer italofil enn min bedre halvdel H. Det henger sammen med at jeg tidlig ble eksponert for blant annet Gudfaren, samt at jeg har bodd en periode i Italia. Også er jeg stor fan av gelato, certo. En ting jeg spesielt liker med det italienske kjøkkenet er tregheten; at ting skal ta tid, både tilberedning, men ikke minst selve fortæringen av maten. Sikkert fordi jeg selv er litt slow. Det bringer oss til dagens rett, en liten vri på klassiske ricotta-fylte ravioli. Ikke så komplisert å lage, dog må du avse litt tid til forberedelsene.

Ravioli m. blåmuggost, spinat & nøtter

Nok til 1 stor porsjon eller 2 små

RAVIOLI:
2 egg (brukte øko-egg)
150 g speltmel
150 hvetemel
1 klype salt

FYLL:
1 neve valnøtter, ristet i panne
50 g blåmuggost (brukte Selbu Blå)
2 gode never spinat, fersk
2 fedd hvitløk

SAUS:
2 ss smør
noen blader basilikum

Slik gjør du:

Begynn med ravioliene. Legg alt melet i en haug på benkeplaten eller i en bakebolle. Tilsett saltet. Lag en fordypning i midten av haugen og klekk eggene oppi. Ta så en gaffel og visp inneggene i melet til en klumpfri, smidig deig. Den skal ikke være spessielt klissete. Pakk deigen inn i plastfolie og plasser i kjøleskapet i minst 15 minutter. I mellomtiden lager du fyllet. Rist valnøtter i panne på medium varme. Grovhakk hvitløk og stek lett i en panne med olivenolje. Tilsett spinaten og surrtil spinaten har falt sammen. Kjør spinat, hvitløk og ristede valnøtter til en masse med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Mens blandingen ennå er litt varm, smuldre oppi osten. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den så flat som mulig på en melet overflate. Prøv å få tilen så firkantet form som mulig. Del deigen i to. Plasser små klinkekuleformede klatter medpastafyllet på den ene halvparten av deigen, ca. 2-3 cm avstand mellom hver klatt. Legg den andre halvdelen av deigen over den første, slik at fyllet blir dekket til. Del opp deigen slik at du får små firkantede puter. Klem kantene i hver pute sammen, slik at de forsegles og fyllet ikke kan unnslippe.

Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kok 4-7 ravioli (avhengig av kjelestørrelse) av gangen til de er al dente, ca 2-4 minutt. Stek dem så i brunet smør sammen med noen blader basilikum. Server med ferskrevet parmesan, noen glass rødvin, og en grønn salat.

Ciao, 

M

nav.pagination {display;}
Smak av vår: Grønn salat m. fullkornsris, asparges, blåmuggost & ristede valnøtter

Smak av vår: Grønn salat m. fullkornsris, asparges, blåmuggost & ristede valnøtter

Saftig sjokoladekake m. kokoskrem

Saftig sjokoladekake m. kokoskrem