HFSlogo2.jpg
Smak av vår: Grønn salat m. fullkornsris, asparges, blåmuggost & ristede valnøtter

Smak av vår: Grønn salat m. fullkornsris, asparges, blåmuggost & ristede valnøtter

Vår = salatdilla! Denne nydelige lille salaten er enda et godt eksempel på at restemat ofte er det beste, og at salater er så bra nettopp fordi det kan varieres. I det uendelige (jada, dere har hørt det før, jeg vet!). Denne kombinasjonen var rett og slett innmari god, og helt perfekt enmanns- eller enkvinnesmiddag. I tillegg smaker alt ekstra digg med ristede valnøtter! Lag selvfølgelig gjerne en stor porsjon og server til flere!

Grønn salat m. fullkornsris, asparges, blåmuggost & ristede valnøtter

1 person

en neve ruccola
6 blader hjertesalat
0,5 dl fullkornsris
en stilk stangselleri (gjerne med topp-blader)
5 asparges
1/2 pære
en god bit blåmuggost
ca 5 valnøtter

1 ss dijon-sennep
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
pepper

Kok ris i dobbel mengde vann (eller bruk resteris du har liggende i kjøleskapet..) Del asparges i diter på ca fire cm hver, og gi dem et raskt oppkok. Finhakk hjertesalat og selleri, og del pæren i biter. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen for seg. Rist valnøtter i en tørr, varm panne, til det begynner å lukte digg og de får en fin, gyllen farge. Vend sammen alle ingrediensene til salaten sammen med dressingen. Topp med biter av blåmuggost og ristede valnøtter.

nav.pagination {display;}
Favorittilbehør: Ovnsbakte søtpotetbiter m. sesamolje

Favorittilbehør: Ovnsbakte søtpotetbiter m. sesamolje

Gjesteinnlegg: Ravioli m. blåmuggost, spinat & nøtter á la M

Gjesteinnlegg: Ravioli m. blåmuggost, spinat & nøtter á la M