HFSlogo2.jpg
Gjesteinnlegg: Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

Gjesteinnlegg: Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

Gjesteinnlegg fra min personlige kokk:

Jeg var i Thailand sommeren 2013 med to kompiser. Ett av mine beste minner fra de 6 ukene på tur er all pad thai-en jeg trykket i meg på Bangkoks gater og rundt om, sittende på slitte plastikkstoler med en svettende Chang i hånden. Det er noe meget tilfredsstillende med denne forholdsvis enkle retten av nudler, grønnsaker og egg. Er du lei fredagstaco og fredagspizza, så er pad thai en meget god avveksling, da comfort-faktoren er høy. For litt mer luksus (og litt dårligere samvittighet), slengte jeg også oppi en pose scampi.

Det som virkelig gjør denne pad thai-en, er den hjemmelagde currypasten. Jeg vet selv hvor utmattende det kan høres ut å skulle slenge sammen egen currypaste, dog er det en enklere affære enn man skulle tro. Jeg bruker helst morter for å lage pastes/pesto/etc., men jeg tviler ikke på at en stavmisker gjør samme nytten her. Har du en wok-panne ville jeg brukt denne. Hvis ikke fungerer en stekepanne med litt tjukk bunn og høye kanter finfint.

Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

nok til 2 personer

250 risnudler
1 pose frosne, rå scampi
2 egg (øko)
3 fedd hvitløk
1 liten pose sukkererter
½ squash
3-5 sjampinjonger
1 ss sesamfrø
½ potte koriander
sesamolje til steking (bruk evt solsikkeolje/rapsolje)

CURRYPASTE
3-4 fedd hvitløk
1 ts korianderfrø
1 tørket chili (liten)
3 ss soyasaus
5 ss fiskesaus
4 ss vann
2-3 ss kokossukker
2-3 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
2 ts karripulver
1 ts ingefær (malt)
sitronsaft

Ta scampiene ut av fryseren 1-2 timer før du skal spise, og fordel dem på avispapir. Når de er tint nok, skreller du dem.

Begynn så med currypasten. Løs først opp kokossukkeret i vann, soyasaus og fiskesaus. Mos deretter de resterende paste-ingrediensene i morteren. Spe morterblandingen med soyasaus-blandingen. Bruker du stavmikser kjører du alt sammen til en mer eller mindre glatt masse. Smak til med soyasaus, sitronsaft og evt. sukker.

Kok nok vann til å dekke risnudlene, og la disse trekke mens du forbereder resten.

Kutt opp alle grønnsakene i passelige porsjonsbiter, og ha dem klar før du begynner på pad thai-en. Varm opp sesamolje eller annen olje i stekepannen/wokpannen. Sleng oppi finhakket hvitløk, og surr i få minutter. Deretter knekker du eggene direkte oppi pannen, sammen med sopp og squash. La dette steke i 1-2 minutter. Hell vannet av nudlene, og ha dem oppi pannen. Nå tilsetter du også currypasten, samt scampi. Bland godt og stek til scampi er rosa. Tilsett så sukkererter, sesamfrø og halvparten av korianderen. Stek videre i 1-2 minutter til ferdig.

Server med limebåter og den resterende ferske korianderen. En flaske Chang er heller ikke feil.

Ciao, 

Martin

nav.pagination {display;}
Tex-Mex: Spicy tomatbønner & ris + "tortillachips" på 1-2-3

Tex-Mex: Spicy tomatbønner & ris + "tortillachips" på 1-2-3

Kremet gulrotsuppe m. potet & sellerirot

Kremet gulrotsuppe m. potet & sellerirot