HFSlogo2.jpg
Gjesteinnlegg: Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

Gjesteinnlegg: Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

Gjesteinnlegg fra min personlige kokk:

Jeg var i Thailand sommeren 2013 med to kompiser. Ett av mine beste minner fra de 6 ukene pรฅ tur er all pad thai-en jeg trykket i meg pรฅ Bangkoks gater og rundt om, sittende pรฅ slitte plastikkstoler med en svettende Chang i hรฅnden. Det er noe meget tilfredsstillende med denne forholdsvis enkle retten av nudler, grรธnnsaker og egg. Er du lei fredagstaco og fredagspizza, sรฅ er pad thai en meget god avveksling, da comfort-faktoren er hรธy. For litt mer luksus (og litt dรฅrligere samvittighet), slengte jeg ogsรฅ oppi en pose scampi.

Det som virkelig gjรธr denne pad thai-en, er den hjemmelagde currypasten. Jeg vet selv hvor utmattende det kan hรธres ut รฅ skulle slenge sammen egen currypaste, dog er det en enklere affรฆre enn man skulle tro. Jeg bruker helst morter for รฅ lage pastes/pesto/etc., men jeg tviler ikke pรฅ at en stavmisker gjรธr samme nytten her. Har du en wok-panne ville jeg brukt denne. Hvis ikke fungerer en stekepanne med litt tjukk bunn og hรธye kanter finfint.

Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

nok til 2 personer

250 risnudler
1 pose frosne, rรฅ scampi
2 egg (รธko)
3 fedd hvitlรธk
1 liten pose sukkererter
ยฝ squash
3-5 sjampinjonger
1 ss sesamfrรธ
ยฝ potte koriander
sesamolje til steking (bruk evt solsikkeolje/rapsolje)

CURRYPASTE
3-4 fedd hvitlรธk
1 ts korianderfrรธ
1 tรธrket chili (liten)
3 ss soyasaus
5 ss fiskesaus
4 ss vann
2-3 ss kokossukker
2-3 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
2 ts karripulver
1 ts ingefรฆr (malt)
sitronsaft

Ta scampiene ut av fryseren 1-2 timer fรธr du skal spise, og fordel dem pรฅ avispapir. Nรฅr de er tint nok, skreller du dem.

Begynn sรฅ med currypasten. Lรธs fรธrst opp kokossukkeret i vann, soyasaus og fiskesaus. Mos deretter de resterende paste-ingrediensene i morteren. Spe morterblandingen med soyasaus-blandingen. Bruker du stavmikser kjรธrer du alt sammen til en mer eller mindre glatt masse. Smak til med soyasaus, sitronsaft og evt. sukker.

Kok nok vann til รฅ dekke risnudlene, og la disse trekke mens du forbereder resten.

Kutt opp alle grรธnnsakene i passelige porsjonsbiter, og ha dem klar fรธr du begynner pรฅ pad thai-en. Varm opp sesamolje eller annen olje i stekepannen/wokpannen. Sleng oppi finhakket hvitlรธk, og surr i fรฅ minutter. Deretter knekker du eggene direkte oppi pannen, sammen med sopp og squash. La dette steke i 1-2 minutter. Hell vannet av nudlene, og ha dem oppi pannen. Nรฅ tilsetter du ogsรฅ currypasten, samt scampi. Bland godt og stek til scampi er rosa. Tilsett sรฅ sukkererter, sesamfrรธ og halvparten av korianderen. Stek videre i 1-2 minutter til ferdig.

Server med limebรฅter og den resterende ferske korianderen. En flaske Chang er heller ikke feil.

Ciao, 

Martin

nav.pagination {display;}
Tex-Mex: Spicy tomatbรธnner & ris + "tortillachips" pรฅ 1-2-3

Tex-Mex: Spicy tomatbรธnner & ris + "tortillachips" pรฅ 1-2-3

Kremet gulrotsuppe m. potet & sellerirot

Kremet gulrotsuppe m. potet & sellerirot