HFSlogo2.jpg
Kremet gulrotsuppe m. potet & sellerirot

Kremet gulrotsuppe m. potet & sellerirot

Jeg synes suppe passe like fint både sommer og vinter, og denne suppen er et godt eksempel på det. Kombinasjonen av gulrot, potet og persillerot gir en mild og kremet suppe, som passer fint sammen med diverse krydder. Suppen smaker ekstra godt servert med et god brød ved siden av. Persillerot kan også godt droppes til fordel for litt mer potet, hvis du ikke er så fan av persillerotsmaken. Krydre etter ønske og toleranse, jeg var nesten litt vel ivrig med chillien..

Kremet gulrotsuppe m. potet & sellerirot

4 porsjoner

olje til steking
2 gule løk
4 fedd hvitløk
1/2 chilli
600 g gulrøtter
5-6 mellomstore poteter
ca 400 g sellerirot
ca 1,5 l grønnsaksbuljong
1 krm karri
1 krm provencekrydder
1 krm ingefær
1 ss eplesidereddik
1 dl fløte
salt + pepper

fersk brød + parmesan og krydderurter til servering

Finhakk løk, hvitløk og chilli og stek det gyllent i litt olje i bunnen av en kjele. Tilsatt alle krydderne. Skrell og finhakk alle grønnsakene og ha dem i gryta sammen med buljong/vann. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er helt møre, ca 15 minutter. Når grønnsakene er myke kjører du suppen helt jevn med en stavmikser. Juster konsistensen med mere vann til du får den så tykk/tynn du ønsker. Tilsett så fløten og smak til med eplesidereddik, salt, pepper og eventuelt litt mer fløte. 

nav.pagination {display;}
Gjesteinnlegg: Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

Gjesteinnlegg: Pad Thai m. hjemmelaget currypaste & scampi

Moussaka m. Västerbottensost, spinat & bakte poteter

Moussaka m. Västerbottensost, spinat & bakte poteter