HFSlogo2.jpg
Kremet pasta m. sopp, spinat & rosenkål

Kremet pasta m. sopp, spinat & rosenkål

Denne pastaretten er herlig creamy og tilfredsstillende, og passer ekstra godt på kalde og kjipe kvelder. Jeg finhakket rosenkål og lot den være med på leken, men du kan helt fint bruke feks purreløk eller vårløk i stedet. Jeg tenker at det hadde vært helt nydelig med kantareller også, men jeg hadde bare steinsopp og sjampinjong tilgjengelig. Jeg liker å servere med en enkel, grønn salat ved siden av for litt crisp. Håper det smaker!

Kremet pasta m. sopp, spinat & rosenkål

4-5 personer

2 gule løk
3 fedd hvitløk
150 g steinsopp
3-4 sjampinjong
10 stk ferske rosenkål/evt 1 purreløk/3 vårløk
provancekrydder / oregano
2 dl matfløte
2 gode ss chreme fraiche
1-2 ts soyasaus
smør til steking
salt + pepper

400 g spaghetti
en rund, fersk mozzarella
to gode never fersk spinat

fersk basilikum og parmesan til servering

Finhakk hvitløk, løk og rosenkål. Del soppen i passe store biter. Stak alt gyllent i smør i en panne. Tilsett krydder. Tilsett så fløte og soyasaus, og la det hele stå og småputre i noen minutter. Rør så inn chreme fraiche og smal til med mer krydder og evt mer soyasaus. 

Kok spaghetti eller evt annen pasta etter anvisning på pakken. Del mozzarella i biter. Ha ferdig kokt pasta over på et serveringsfat  / bolle, og vend inn fersk spinat sammen med sausen. Vend tilslutt inn mozzarella, og topp med fersk basilikum. Server med et dryss parmesan. NYT.

nav.pagination {display;}
Eplekake med brunost & havregryn

Eplekake med brunost & havregryn

Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat m. laks + spinatpesto på 1-2-3

Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat m. laks + spinatpesto på 1-2-3