HFSlogo2.jpg
Eplekake med brunost & havregryn

Eplekake med brunost & havregryn

Høsten er definitivt tiden for eplekake, og i dag, 17. oktober (2016), er Den Norske Epledagen! Det synes jeg er på sin plass å markere, og hva passer vel da bedre enn en oppskrift på, nettopp, eplekake? Jeg er helt avhengig av epler, ingen dag uten. Er kjøleskapet tomt, er det faktisk krise. Nå er eplene på sitt aller beste, spør du meg, så utnytt det godt mens de er i sesong! 

Jeg har vokst opp med en pappa som er over gjennomsnittet glad i eplekake, og det er på en måte hans spesialitet. Denne kaken likner ikke på pappa sine eplekaker, men har som vanlig en litt annen vri. For denne deilige saken inneholder faktisk brunost (!) også, og det ble rett og slett skikkelig digg. Brunosten smaker nesten som karamell, og sammen med de varme eplene er det perfekt. Husk masse kanel!

Eplekake med brunost & havregryn

En rund form

4 dl havregryn
1 dl mandler
2 ss kokosmasse
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 krm kardemomme
1 krm ingefær
1 tanke salt

15 store dadler (evt flere små)
3 egg
3 ss smeltet smør
1-2 dl melk (jeg brukte kokosmelk)

6-8 skiver brunost

2-3 epler
honning
kanel

Mal havregryn, kokosmasse og mandler til mel i en food prosessor. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Miks egg, dadler og smeltet smør/kokosolje til en jevn puré, og vend det våte inn i det tørre. Tilsett melken i samme slengen, til du har en relativt fast rør. Fordel røra i en rund form, og spre biter av brunostskiver over hele kaken. Del eplene i tynne skiver, og fordel epleskivene på toppen av kaken. Ringle over litt honning og kanel, og stek kaken på 180 grader i ca 50 minutter. Server gjerne med feks chreme fraiche, rømme, kesam eller yoghurt naturell! 

nav.pagination {display;}
Marokkansk tomatgryte m. kikerter

Marokkansk tomatgryte m. kikerter

Kremet pasta m. sopp, spinat & rosenkål

Kremet pasta m. sopp, spinat & rosenkål