HFSlogo2.jpg
Marokkansk tomatgryte m. kikerter

Marokkansk tomatgryte m. kikerter

Ooog så kom regnhøsten omsider til Bergen også.. Og alt som frister er varme middager, feks denne marokkanske tomatgryten her! Gryteretter er perfekt middag hele vinterhalvåret, spør du meg. De er som regel enkle å slenge sammen, og du kan bruke det du har. Denne tomatbaserte gryteretten med kikerter passer utmerket på kalde kvelder. Masse spicy og varmende krydder, i følge med næringsrike kikerter. Jeg brukte for en gangs skyld kikerter som jeg kokte selv. Det har jeg sjelden tålmodighet til, så som regel bruker jeg ferdige på boks. Begge deler fungerer supert her. Krydre etter smak, og server med ønsket tilbehør. Ris og/eller brød passer supert, i tillegg til litt yoghurt/fetaost/rømme og fersk koriander eller persille!

Marokkansk tomatgryte m. kikerter

4 personer

2 gule løk
4 fedd hvitløk
1/2 chilli
2 paprika
15 cherrytomater
1 ts tørket koriander
1 ts tzatar / basilikum / oregano etc
1 krm spiskummin
1 krm kanel
2 bokser hakkede tomater
2 bokser kikerter (ca 3,5 dl)
ca 100 ml grønnsakskraft
1 ts honning
1 ts eplesidereddik
olje til steking

Til servering:
ris / brød etter ønske
fersk persille / koriander
yoghurt naturell / rømme / fetaost

Stek finhakket løk, hvitløk og chilli gyllent i olje i bunnen av en gryte. Tilsett finhakket paprika, krydder og cherrytomater, sammen med honning og eddik. La det surre noen minutter til, før du tilsetter grønnsakskraft, hakkede tomater og kikerter. La gryta småkoke i minst 20 minutter, men gjerne lengre. Smak til med krydder. Server med ønsket tilbehør. 

nav.pagination {display;}
Havre-banankjeks m. rosiner & valnøtter

Havre-banankjeks m. rosiner & valnøtter

Eplekake med brunost & havregryn

Eplekake med brunost & havregryn