HFSlogo2.jpg
Havre-banankjeks m. rosiner & valnøtter

Havre-banankjeks m. rosiner & valnøtter

Disse små godsakene er superenkle og raske og slenge sammen, og helt perfekt å ha med seg som et lite mellommåltid på farten, eller nyte til kveldskosen. Jeg bruker mye banan i bakst, fordi det gir både søt smak og deilig, myk konsistens. Prøv deg frem med ulike tilsetninger, valnøtter kan byttes ut med det du møtte ønske av nøtter, og jeg tipper det smaker nydelig med feks tørkede tranebær eller blåbær i stedet for rosiner. 

Havre-banankjeks m. rosiner & valnøtter

12 stk

2 stk store, godt modne bananer
ca 4 dl havregryn
1 ss mykt smør / margarin / kokosolje
1 ts kanel
1/2 ts bakepulver
2 ss kokosmasse
en neve valnøtter
1 dl rosiner
1/2 dl linfrø

Mos bananene med en gaffel, og vend så inn alle ingrediensene til du har en jevn, relativt fast røre. Form små kjeks på en bakeplate med to skjeer, på størrelse med en ping-pong ball. Press kjeksene litt flate før du steker dem på 180 grader i ca 25 minutter. Kjeksene skal være sprø og gyllende utenpå, med en deilig myk kjerne. Oppbevar i kjøleskap når avkjølt.

nav.pagination {display;}
Kjøleskapsgrøt m. speltflak & rismelk + åpning av RÅVARENE

Kjøleskapsgrøt m. speltflak & rismelk + åpning av RÅVARENE

Marokkansk tomatgryte m. kikerter

Marokkansk tomatgryte m. kikerter