HFSlogo2.jpg
Kjøleskapsgrøt m. speltflak & rismelk + åpning av RÅVARENE

Kjøleskapsgrøt m. speltflak & rismelk + åpning av RÅVARENE

Innlegget er skrevet i samarbeid med Råvarene.

For noen uker siden åpnet det en fantastisk fin butikk i en av Bergens koseligste gater (Skostredet), nemlig no-waste butikken RÅVARENE. De to flinke hodene bak butikken, Anita og Hilde, har gitt Bergen et sterkt etterlengtet tilbud, i form av et sted du får et stort utvalg av spennende, økologiske, lokale og miljøvennlige produkter. HURRA:) Tanken bak en no-waste butikk er at du kan ta med dine egne glass og krukker og fylle opp med det du lyster, og du kan kjøpe akkurat den mengden du trenger. Praktisk! Så mye plastemballasje som jeg produserer på bare en uke (...) er jeg glad for at det endelig finnes et alternativ her i Bergen.

Jeg sponset Hilde og Anita med noen eksemplarer av boken min REN, GLAD MAT til åpningen av butikken, og når de nå lurte på om jeg kunne tenke meg å lage en oppskrift i samarbeid med dem, var det jo en selvfølge at jeg ville det! Resultatet får du her: En superdeilig kjøleskapsgrøt med tørrvarer utelukkende fra Råvarene - laget med speltflak, havregryn, linfrø og chiafrø, den beste rismelken jeg har noengang har smakt, samt masse digg topping! Oppskriften som følger her inneholder produkter du får hos Råvarene, men du kan selvfølgelig la deg inspiserer og bruke det du har. Forøvrig anbefaler jeg deg å ta turen innom hvis du er i Bergen, og hamstre med deg både fullkornsrismelk og glass fulle av diverse andre godsaker!

Kjøleskapsgrøt m. speltflak & rismelk

1 porsjon

0,5 dl havregryn
0,5 dl speltflak
1 ss linfrø
1 ss chiafrø
1 tanke kanel
2 dl fullkornsrismelk

TOPPING (det viktigste!):
en neve blandede nøtter: usaltede peanøtter, hasselnøtter og valnøtter
1 ts hampfrø
noen flak tørket banan
frukt etter ønske (jeg brukte banan, kiwi og blåbær)
honning
kanel

Vend alle ingrediensene til grøten sammen i en boks med tilhørende lokk, og plasser boksen i kjøleskapet over natten, eller i minst 4 timer.  Oppskriften kan fint utvides hvis du vil lage frokost for mange dager i slengen, for grøten holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Neste morgen trenger du kun å tenke på toppingen - NAM! Rist nøtter til de er gyllende i en varm, tørr panne. Skjær opp frukt etter ønske, og topp grøten med frukt, varme nøtter, hampfrø, honning og kanel. GODMORGEN!

Sjekk ut Råvare her og her

nav.pagination {display;}
Vegetarisk spaghetti Bolognese m. sopp & linser

Vegetarisk spaghetti Bolognese m. sopp & linser

Havre-banankjeks m. rosiner & valnøtter

Havre-banankjeks m. rosiner & valnøtter