HFSlogo2.jpg
Vegetarisk spaghetti Bolognese m. sopp & linser

Vegetarisk spaghetti Bolognese m. sopp & linser

Innlegget er sponset.

Det blir vel knapt mer klassisk enn spaghetti Bolognese (les: pasta + tomatsaus). Jeg tipper de aller fleste har et forhold til denne retten, på en aller annen måte, barndomsminne eller ei! En mer anvendelig rett må man vel lete lenge etter, og innimellom er det enkle faktisk det beste og eneste riktige. Derfor tenkte jeg det var på tide å dele min favorittoppskrift på den klassiske kombinasjonen pasta + tomatsaus, nemlig en vegetarisk utgave av spaghetti Bolognese: Spaghetti med tomatsaus-linse-sopp-saus. Gode tomater er et must for en digg tomatsaus, og i denne sausen brukte jeg Muttis cherrytomater på boks. Superenkel og digg middag som passer til så og si alle anledninger!

Vegetarisk spaghetti Bolognese m. sopp & linser

2 personer

1 gul løk
2 fedd hvitløk
3 stilker stangselleri
1 ss olivenolje
provencekrydder / oregano
2 ss tomatpuré
1 dl rødvin (evt 1 ss eplesidereddik)
1 ts honning
2 store sjampinjong
1 boks brune eller grønne linser (ca 200 g)
1 boks tomater / ca 400 g (jeg brukte cherrytomater fra Mutti)
salt + pepper

pasta / spaghetti etter ønske

TIL SERVERING:
parmesan
fersk basilikum til servering
ristede pinjekjerner eller solsikkefrø

Begynn med å finhakke hvitløk, løk og stangselleri. Stek det gyllent i olje i en gryte eller stor stekepanne. Tilsett så finhakket sopp, krydder, tomatpuré, honning og eddik/vin. La det surre til eddik/vinen har trukket inn. Ha i hakkede tomater og linser, og la sausen småputre på middels varme i minst 10 minutter, gjerne lengre. Smak til med salt og pepper om nødvendig. 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Vend ferdig kokt pasta inn i tomatsausen. Server med et godt dryss parmesan, ristede frø og basilikum. 

Innlegget er skrevet som en del av et samarbeid med matvareleverandøren Oluf Lorentzen, som levere Mutti-produkter til norske matbutikker.

nav.pagination {display;}
Bulgursalat med speilegg & basilikumsdressing

Bulgursalat med speilegg & basilikumsdressing

Kjøleskapsgrøt m. speltflak & rismelk + åpning av RÅVARENE

Kjøleskapsgrøt m. speltflak & rismelk + åpning av RÅVARENE