HFSlogo2.jpg
Bulgursalat med speilegg & basilikumsdressing

Bulgursalat med speilegg & basilikumsdressing

Denne nydelige salaten representerer alt jeg synes en perfekt salat skal inneholde: Kombo av noe freesht (crispy grønnsaker), noe varmt (speilegg), noe knasende (ristede frø), noe fyldig (bulgur = tyggemotstand) og noe mykt (avocado, alltid<3). Jeg brukte store bulgur, som har en fyldig smak, er rike på protein, og smaker nydelig i salat. Du kan selvfølgelig bruke både fullkornsris, quinoa eller linser i stedet. En god dressing løfter alltid en vanlig salat mange hakk, og basilikum er jo aldri feil. Speilegg + avocado, trenger jeg å si mer? 

Bulgursalat med speilegg & basilikumsdressing

1 person

en neve fersk spinat
10 cherrytomater
10 sukkererter
10 grønne oliven
en bit agurk

Dressing:
en liten neve fersk basilikum
1 ss hvit eddik / eplesidereddik
1 ts olivenolje
1 ts honning
pepper

ca 0,5 dl bulgur
1 øko egg
1/2 avocado

en neve solsikkekjerner + gresskarfrø

Kok bulgur i dobbel mengde vann. Finhakk spinat og del agurk, tomat og sukkererter i små biter. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, og vend dressingen inn i salaten. Rist frø i tørr, varm panne til de blir gyllende og begynner å poppe. Stek så egg i smør/olje i stekepannen. Fordel bulgur, salat med dressing, egg og en halv avocado på en tallerken og topp med ristede frø og pepper. NAM. 

nav.pagination {display;}
1. desember: Risengrynsgrøt med fullkornsgrøtris

1. desember: Risengrynsgrøt med fullkornsgrøtris

Vegetarisk spaghetti Bolognese m. sopp & linser

Vegetarisk spaghetti Bolognese m. sopp & linser