HFSlogo2.jpg
1. desember: Risengrynsgrøt med fullkornsgrøtris

1. desember: Risengrynsgrøt med fullkornsgrøtris

Oppskriften er laget i samarbeid med Råvarene.

Det er 1. desember i dag! Det betyr tid for oppskrifter med smak av jul! Desember kommer som vanlig veldig brått på, og jeg fant ut at det var verdt å gjøren en liten innsats for å komme i julestemning. Etter anbefaling fra de flinke damene på Råvarene prøvde jeg meg på risengrynsgrøt laget på fullkornsgrøtris. Det ble nydelig på både smak og konsistens, med hakket mer tyggemotstand og fylde en den klassiske risgrøten. Dette er et supert alternativ til frokost, som garantert holder deg mett mye lengre en vanlig risgrøt. Jeg serverte med en god klatt økologisk Vossa-smør (også fra Råvarene, omg beste smøret jeg har smakt!), honning, kanel og ristede valnøtter. NAM!

Risengrynsgrøt med fullkornsgrøtris

1 porsjon

1 dl fullkornsgrøtris
2 dl vann
2,5-3 dl melk, bruk gjerne rismelk/kokosmelk for vegansk variant

Til servering:
godt smør (!)
honning
kanel
ristede valnøtter (TIPS! nydelig kombo)
evt rosiner, hvis du er en sånn som liker det på grøt

Ha vann  og ris i en kjele og kok til vannet er kokt inn. Tilsett så melk og kok på middels varme mens du rører om innimellom. Koketiden er ca 40 minutter til sammen. Grøten er ferdig når den er kremet og fyldig, men fortsatt har litt tyggemotstand. Server med ønsket grøt-topping. Smør er obligatorisk! 

Sjekk ut Råvarene, en fantastisk no-waste butikk i Skostredet i Bergen, som har hyllene fulle av økologiske godsaker! Husk egne glass og beholdere. 

Lag en BRA desember, da, dere!

nav.pagination {display;}
Myke havrekjeks med smak av jul

Myke havrekjeks med smak av jul

Bulgursalat med speilegg & basilikumsdressing

Bulgursalat med speilegg & basilikumsdressing