HFSlogo2.jpg
Myke havrekjeks med smak av jul

Myke havrekjeks med smak av jul

Disse myke kjeksene likner på noe jeg har laget før, men denne gangen fikk de en deilig smak av jul. Vi er jo tross alt i desember! Kjeksene er supre å ha med seg som et lite mellommåltid, rask mat før/etter trening eller til kaffekosen. Du kan gjerne variere ved å tilsette ulike nøtter, frø og tørket frukt. Her brukte jeg linfrø og gojibær, men tørkede tranebær, blåbær, aprikoser eller rosiner funker også supert! Tilsett gjerne div hakkede nøtter også. Krydder kan brukes etter ønske. Jeg ville ha en julevariant, så gikk for an blanding av krydder som gav deilig pepperkakesmak!

Myke havrekjeks m. samak av jul

9 stk

2 modne bananer
4 dl havregryn
1 ss smør/margarin/kokosolje
1/2 dl linfrø
1 tanke salt
1 liten ts bakepulver
1 ts pepperkakekrydder (kanel, ingefær, kardemomme, allehånde, nellik)
1 dl gojibær eller andre tørkede frukter/bær

Mos bananene med en gaffel. Jeg anbefaler å la gojibærene ligge i kokende vann et par minutter før du har dem i røra, da blir de mykere og smaker bedre (etter min mening). Vend resten av ingrediensene sammen med most banan, og form 9 kjeks på en bakeplate. Stekes på 180 grader i ca 20 minutter. 

nav.pagination {display;}
Tilbehør i jula: Salat med quinoa, kål & eple

Tilbehør i jula: Salat med quinoa, kål & eple

1. desember: Risengrynsgrøt med fullkornsgrøtris

1. desember: Risengrynsgrøt med fullkornsgrøtris