HFSlogo2.jpg
Tilbehør i jula: Salat med quinoa, kål & eple

Tilbehør i jula: Salat med quinoa, kål & eple

Ved siden av all den deilige og tradisjonelle julematen, kan det være fint med et litt friskere alternativ. Jeg synes denne enkle salaten med julens ingredienser passer utmerket ved siden av all slags julemat. Både grønnkål og rødkål er ingredienser som er i sesong nå i disse tider, og det er både næringsrike, fargerike og ikke minst billige (!) ingredienser å bruke. Salaten er enkel, men med en dressing som tilfører det lille ekstra. Nyt den alene som en lett lunsj mellom all annen julemat, eller ved siden av ribbe, fisk eller andre hovedretter. Selvfølgelig også yppelig på julekoldtbordet. Jeg spiste salaten til lunsj, sammen med litt avocado og finrevet rå rødbete, det kan anbefales.

Fargerik salat m. quinoa, kål & eple

Tilbehør til 4

2 dl quinoa
to never grønnkål, finhakket
ca 1/2 rødkål, finhakket
1 eple
en neve valnøtter / pekannøtter

1 ss sennep
2 ss eplesidereddik
saften av 1/2 sitron
1 ss olivenolje
1 ts honning
pepper

Kok quinoa i dobbel mengde vann. Vend sammen eplebiter, finhakket kål og quinoa. Vend sennepsdressingen inn i salaten, og server med ønsket tilbehør.

 

nav.pagination {display;}
Julegodt: Brente mandler med kokossukker

Julegodt: Brente mandler med kokossukker

Myke havrekjeks med smak av jul

Myke havrekjeks med smak av jul