HFSlogo2.jpg
Julegodt: Brente mandler med kokossukker

Julegodt: Brente mandler med kokossukker

Brente mandler hører jula til. Lukten av karamellisert sukker som brer seg mens du lager disse er helt nydelig, og i tillegg er det noe av det raskeste og enkleste du kommer til å lage av julesnop! Jeg synes helt klart det blir aller best hvis du tar deg tiden til å riste mandlene litt i ovnen først. Her kan du selvfølgelig bruke ulike typer sukker - både melis, brunt og hvitt sukker fungerer fint. Jeg brukte for annledingen kokossukker, fordi det har en helt nydelig karamellaktig smak i utgangspunktet, som jeg tenkte at ville gjøre seg utmerket sammen med mandlene. Det ble veldig bra! Kokossukker lages av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Dette gjør kokossukkeret til et næringsrikt og uraffinert sukker med innhold av både vitaminer og mineraler, litt som honning i krystallform. Jeg tilsatte også litt kokosolje, når jeg ført var på kokoskjøret, men smør funker også utmerket! Litt fett er nødvendig både for smak og for å hindre at nøttene blir helt umulig å skille fra hverandre.

Brente mandler med kokossukker

Et lite glass

250 g mandler
0,5 dl sukker
2 ss vann
1 klype salt
1 klype vanilje (kan sløyfes)
2 ts kokosolje / smør

Begynn med å riste mandlene på en bakeplate i ovnen i ca 10 minutter på 180 grader. Smelt sammen sukker, vann, salt, vanilje og fett i en stekepanne, mens du rører om. Pass på så det ikke brenner seg. Ha mandlene i stekepannen og la det hele blande seg godt sammen. Tilsett evt litt mer sukker om nødvendig. Hell nøtteblandingen tilbake på bakeplaten, og la det hele avkjøle seg. Knekk nøttene fra hverandre, før du heller den over på et tett oppbevaringsglass.

nav.pagination {display;}
Knekkebrød m. havre & chiafrø + GODT NYTTÅR!

Knekkebrød m. havre & chiafrø + GODT NYTTÅR!

Tilbehør i jula: Salat med quinoa, kål & eple

Tilbehør i jula: Salat med quinoa, kål & eple