HFSlogo2.jpg
Knekkebrød m. havre & chiafrø + GODT NYTTÅR!

Knekkebrød m. havre & chiafrø + GODT NYTTÅR!

Og så var det plutselig 2017! Januar vel for de aller fleste med seg lysten på litt lett og enkel mat etter mye kos i jula. Jeg synes i alle fall faktisk det er helt okei å skulle tilbake til hverdagsmiddager og enkle matpakkelunsjer (selvfølgelig med en god dose hygge og kos inkludert i hverdagen!). Jeg tenker at en enkel oppskrift på hjemmelagede knekkebrød er en fin måte å starte 2017 på.  Hver gang jeg baker egne knekkebrød tenker jeg at det er noe jeg burde gjort mye oftere. Allikevel er det av en eller annen grunn liksom litt tiltak, og det går ofte litt for lang tid mellom hver gang jeg gidder.. Men med denne oppskriften fant jeg endelig fram til en variant som alltid blir sprø og fin, og er superenkel å slenge sammen.  

Knekkebrød m. havre & chiafrø

En bakeplate / ca 12 knekkebrød

4 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
3 ss chiafrø
1 krm salt
4-5 dl vann

Ved sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være ganske fast. La gjerne deigen stå i ca 10 minutter før du sprer den ut på en plate, slik at chiafrøene får svellet litt. Spre så deigen utover en plate kledd med bakepapir. Bruk en slikkepott til å spre den jevn og tynt utover, til du har en jevn flate. Stek på 180 grader i 30 minutter. Ta ut platen og skjær opp ruter i ønsket størrelse. Sett så platen tilbake i ovnen og stek videre i 10-15 minutter, til du har et sprøtt knekkebrød. Avkjøl og oppbevar i tett boks. Holder seg fint i opptil en mnd. 

nav.pagination {display;}
Grønn thaicurry med brokkoli

Grønn thaicurry med brokkoli

Julegodt: Brente mandler med kokossukker

Julegodt: Brente mandler med kokossukker