HFSlogo2.jpg
Grønn thaicurry med brokkoli

Grønn thaicurry med brokkoli

Denne friske og grønne thaicurryen er perfekt middag når du trenger noe raskt og godt. Jeg pleier å jukse å bruke ferdig thai-currypaste, fordi jeg synes det alltid blir digg. Rød, grønn eller gul funker like bra! Du kan selvfølgelig bruke de grønnsakene du har (de må ikke være grønne;)). Tilsett gjerne også fisk eller bønner, hvis du har det! Serveres som den er, eller med ris/quinoa el. Topp med fersk koriander!

Grønn thaicurry med brokkoli

3 personer

ca 20 cm purreløk (evt en stk gul løk)
3 fedd hvitløk
1/2 chilli
3 cm fersk ingefær
olje til steking
1-2 ss currypaste, jeg brukte rød (avh av hvor sterk du vil ha den)

1/2 squash
1/2 brokkoli
200 g grønne erter
100 g sukkererter
en god neve spinat
en boks kokosmelk (400ml)
1 ss soyasaus
1 ts eplesidereddik / sitron

Til servering:
fersk koriander
sesamfrø
ristede nøtter (cashewnøtter og/eller peanøtter)
ris / nudler etter ønske

Stek finhakket hvitløk, chilli, ingefær og purreløk mykt i litt olje. Tilsett currypaste. Stek videre, og tilsett resten av grønnsaken. La det hele surre noen minutter, før du heller i kokosmelk. Smak til med eddik og soyasaus. La det hele småputre noen minutter til grønnsakene er passe myke. Server med ris/nudler og topp med fersk koriander og ristede nøtter. 

nav.pagination {display;}
Saftige kanelboller med havre & brunost

Saftige kanelboller med havre & brunost

Knekkebrød m. havre & chiafrø + GODT NYTTÅR!

Knekkebrød m. havre & chiafrø + GODT NYTTÅR!