HFSlogo2.jpg
Saftige kanelboller med havre & brunost

Saftige kanelboller med havre & brunost

Etter å ha smakt noen helt fantastiske brunost-boller fra et lite, økologisk bakeri i Aurland, har jeg hatt lyst til å prøve meg på en egen variant. Slo til med en eplekake med brunost for en stund siden, men nå fikk jeg endelig prøvd med på boller også. Og det ble så digg! Kanelboller er jo alltid godt, men med brunost i svingene ble det en ny opplevelse. Jeg bakte grove kanelboller med havremel. Du kan selvfølgelig bare forsøke deg på vanlige kanelboller og supplere med brunost, hvis du heller ønsker det.

Saftige kanelboller med havre & brunost

10 stk

6 dl havregryn
6-7 dl fint hvetemel / speltmel
1 ts kardemomme
1 krm salt
1/2 pakke tørrgjær
80 g smør

100 g honning
ca 5 dl melk (jeg brukte en blanding av kokosmelk og vanlig)

FYLL:
kanel
smør
honning
brunost

Mal mel av havregryn, og vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å elte deigen godt sammen. Jeg tilsatte smøret romtemperert, og knadde det inn i deigen, før jeg tilsatte lunken melk og flytende honning. Elt deigen godt til du har en fast og smidig deig. La deigen heve i minst en time. 

Kjevle ut deigen til en flate med ca 1-cm tykkelse. Smør smør på hele flaten, ringle over godt med honning, og fordel smuldret brunost utover. Brett deigen i to, og lag ca 12 strimler som du snurrer til knuter og plasserer på et bakebrett. Etterhev i minst 30 minutter, før du pensler med egg og steker i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. NYT!

nav.pagination {display;}
Indisk tomatgryte med kikerter & poteter

Indisk tomatgryte med kikerter & poteter

Grønn thaicurry med brokkoli

Grønn thaicurry med brokkoli