HFSlogo2.jpg
Indisk tomatgryte med kikerter & poteter

Indisk tomatgryte med kikerter & poteter

Kombinasjonen indisk og gryte skal godt gjøres å trå feil med (hvis du liker indisk, da, vel og merke..). Masse deilig krydder kombinert med bønner/linser/kikerter, hakkede tomater, kokosmelk og det du har tilgjengelig av grønnsaker, blir alltid perfekt vintermiddag. Jeg synes poteter passer veldig godt i indiske gryter, men her kan du selvfølgelig også bytte ut med feks søtpotet, gulrot eller blomkål, eller andre grønnsaker etter ønske. Har du en indisk krydderblanding tilgjengelig (alá tandori krydder, masalakrydder etc) går indisk kokkelering raskere. Du kan også fint kombinere det du har av karri, koriander, chilli, gurkemeie etc, og få samme resultat. Server gjerne med hjemmelagede pannebrød/lefser som her. 

Indisk tomatgryte med kikerter & poteter

4 personer

1 stor gul løk
4 fedd hvitløk
1 chilli
3 cm ingefær
pepper
2 ts tandoorikrydder / garam masala etc
1 ts koriander
1 krm gurkemeie
1 krm karri
1 rød paprika
2 tomater
1 ts honning
2 ts eplesidereddik
olje til steking

6-8 poteter
4 dl grønnsaksbuljong
2 bokser hakkede tomater
2 bokser kikerter
2-3 dl kokosmelk


Forslag til servering:
ris / bulgur
fersk koriander
yoghurt naturell
lefser / nanbrød

Stek finhakket løk, hvitløk, chilli og ingefær gyllent sammen med krydder i bunnen av en gryte. Tilsett eddik og honning, og stek videre sammen med paprika og finhakkede, ferske tomater. Skrell poteter og del i småbiter. Ha i potetbiter, grønnsaksbuljong og hakkede tomater fra boks. La det småkoke til potetene er helt myke, ca 25 minutter. Tilsett så kikerter og kokosmelk, og la det hele småputre i ca 10 minutter til. Server med ønsket tilbehør. 

nav.pagination {display;}
Havre- og peanøttkjeks + NYTT DESIGN!

Havre- og peanøttkjeks + NYTT DESIGN!

Saftige kanelboller med havre & brunost

Saftige kanelboller med havre & brunost