Hei!

Velkommen til

Happy Food Stories!

Ovnsbakt auberginform med fetaost

Ovnsbakt auberginform med fetaost

aubergineform2.jpg

Denne lille retten er perfekt tilbehør som del av et større måltid, eller som en enkel middag i seg selv servert med en god salat ved siden av. Aubergin krever tilberedning med relativt mye olje for å bli saftig, smaksrik og litt sprø, så her gjelder det å ikke spare. Retten kan fint serveres kald!

aubergineform3.jpg

INGREDIENSER

1 rund paiform

2 stk store auberginer (evt 3 stk små)
olivenolje
salt + pepper
1 boks fetaost uten olje (250 g)
1 ss sesamfrø

Del auberginen i skiver med ca 1 cm tykkelse. Ha skivene på en bakeplate og ringle over godt med olivenolje og et dryss med salt og pepper. Bak skivene i ovnen til de er gyllende. Tilsett mer olivenolje underveis hvis nødvendig. Legg auberginskivene lagvis i en form. Topp med smuldret fetaost og sesamfrø. Bak i ovnen til osten er smeltet. Topp med ferske krydderurter.  

aubergineform1.jpg
nav.pagination {display;}
Hverdagsmat: Middag i en bolle!

Hverdagsmat: Middag i en bolle!

Tomatform med torsk & potet

Tomatform med torsk & potet