HFSlogo2.jpg
Ovnsbakt auberginform med fetaost

Ovnsbakt auberginform med fetaost

aubergineform2.jpg

Denne lille retten er perfekt tilbehør som del av et større måltid, eller som en enkel middag i seg selv servert med en god salat ved siden av. Aubergin krever tilberedning med relativt mye olje for å bli saftig, smaksrik og litt sprø, så her gjelder det å ikke spare. Retten kan fint serveres kald!

aubergineform3.jpg

INGREDIENSER

1 rund paiform

2 stk store auberginer (evt 3 stk små)
olivenolje
salt + pepper
1 boks fetaost uten olje (250 g)
1 ss sesamfrø

Del auberginen i skiver med ca 1 cm tykkelse. Ha skivene på en bakeplate og ringle over godt med olivenolje og et dryss med salt og pepper. Bak skivene i ovnen til de er gyllende. Tilsett mer olivenolje underveis hvis nødvendig. Legg auberginskivene lagvis i en form. Topp med smuldret fetaost og sesamfrø. Bak i ovnen til osten er smeltet. Topp med ferske krydderurter.  

aubergineform1.jpg
nav.pagination {display;}
Hverdagsmat: Middag i en bolle!

Hverdagsmat: Middag i en bolle!

Tomatform med torsk & potet

Tomatform med torsk & potet