HFSlogo2.jpg
Fav Tex-Mex bowl!

Fav Tex-Mex bowl!

Dette er på ingen måte en veldig revolusjonerende oppskrift, men et tips til rask, enkel, digg og sunn middag. Jeg synes ulike chilli-sin-carne inspirerte gryter er veldig smart og fin veggismat, som også er enkel å servere til folk som ikke er helfrelste vegetarianere. Også er det helt perf restemat. I tomatgryta kan du bruke det du har av grønnsaker og bønner, så se på oppskriften som inspo og bytt ut med det du finner i ditt eget kjøleskap. Søtpotetchips er selvfølgelig ikke et must, men søtpotetchips gjør alt morsommere, spør du meg. 

Fav Tex-Mex bowl

1 person

ca 10 cm purreløk (evt en liten vanlig løk)
1 fedd hvitløk
1/3 paprika
4-5 små sjampinjonger (evt 1-2 store)
1 ts tex-mex krydder (spisskummin, karri, gurkemeie, chilli, paprika - bruk det du har!)
olje til steking

300 ml hakkede tomater
ca 150 g sorte bønner

0,5-1 stk søtpotet

TIL SERVERING:
ris etter ønske, jeg hadde sort ris
avocado
1 stk speilegg
fetaost eller rømme/chréme fraiche
koriander

Hiv strimler av søtpotet i ovnen med olje og krydder, ca 15 minutter. Finhakk hvitløk, purre, sopp og paprika og surr det i olje med krydderet. Tilsett tomater og bønner og la det hele småputre noen minutter. Smak til med mer krydder evt. Kok ris og stek et egg etter ønske. Jeg serverte tomat- og bønnegryten i en bolle med ris, speilegg, fetaost, avokado og koriander, med søtpotetchips som snacks ved siden av! DIGG middag:)

nav.pagination {display;}
Vegetarisk høstgryte med kantarell og potet

Vegetarisk høstgryte med kantarell og potet

Tilbehør: Ovnsbakt søtpotetrose

Tilbehør: Ovnsbakt søtpotetrose