HFSlogo2.jpg
Quinoasalat med asparges, varmrøkt laks & pepperrotkrem

Quinoasalat med asparges, varmrøkt laks & pepperrotkrem

Innlegget er laget i samarbeid med Lerøy.


Denne salaten smaker skikkelig sommer, og den er helt super som en rask middag. Asparges er endelig i sesong, og de gjør de fleste retter så mye mer estetisk tilfredsstillende, spør du meg. Du kan gjerne benytte vanlig ovnsbakt laks, den behøver ikke å være varmrøkt, men varmrøkt laks smaker veldig mye og er nydelig i denne sammenhengen. 

Quinoasalat med asparges, varmrøkt laks & pepperrotkrem

1 porsjon

0,5 dl quinoa (tørr)
noen blader hjertesalat
6 stk asparges
en neve erter
ca 100 g varmrøkt laks (evt ovnsbakt laks/ørret)
olivenolje
pepper

1 ss chréme fraiche
1 ts pepperrot-paste
pepper

Kok quinoa i dobbel mengde vann. Fordel biter av hjertesalatblader i en skål. Del aspargesstilkene i tre til fire biter, og kok raskt opp asparges og erter, ca 1 min. Skyll i kaldt vann, og vend quinoa, asparges og erter sammen med hjertesalaten. Ringle over litt god olivenolje. Riv laksen i biter og ha på toppen. Rør sammen chréme fraishe, pepperrot og pepper i en liten bolle og server ved siden av. 

nav.pagination {display;}
Blåbærmuffins med sjokolade

Blåbærmuffins med sjokolade

Nudelsalat med sesamlaks

Nudelsalat med sesamlaks