HFSlogo2.jpg
Verdens beste granola

Verdens beste granola

Dette er min absolutt favorittfrokost. Enkelt og godt. Du kan variere ingrediensene ut i fra hva du har tilgjengelig av nøtter og frø, og det er heller aldri feil å tilsette diverse tørket frukt. Etter å ha laget granola utallige ganger, har jeg kommet frem til denne varianten som jeg liker aller best. Den lages igjen og igjen og igjen, jeg blir aldri lei! Jeg lager den med kokosolje, som gir en deilig mild kokossmak, men det går like fint å bruke vanlig solsikkeolje, eller eventuelt smeltet smør. Dette lages som oftest veldig på slump, så oppskriften må absolutt ikke følges til punkt og prikke, men er et godt utgangspunkt. Den rekker til et stort fullt Norgesglass, pluss litt til.

Verdens beste granola

5 dl store havregryn

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

1 1/2 dl hakkede mandler

1 dl hakkede valnøtter

1 stor ss kanel

ca 1 dl varmt vann

2 ss honning

2 ss flytende kokosolje / 1/2 dl solsikkeolje

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Kok opp litt vann, og løs opp honningen i vannet. Tilsett olje, og rør det flytende sammen med det tørre. Bre blandingen utover et stekebrett, og stek midt i ovnen i ca 10-15 min på 200 grader. Vend granolaen hvert 5 minutt, for å unngår at den brenner seg. La blandingen avkjøles på stekebrettet. Oppbevares i tett boks, Norgesglass kan anbefales! Holder seg i flere uker på glass, så lenge det oppbevares tørt.

Jeg spiser som oftest granola med yoghurt naturell, banan og bær. Ekstra godt med kiwi og blåbær, men frukt og bære kan varieres i det uendelige, det blir aldri feil uansett. Passer også utmerket med melk.

GODMORGEN!

nav.pagination {display;}
Mango & Avocadosalat med quinoa

Mango & Avocadosalat med quinoa

Søtpotetsuppe på under 20 minutter

Søtpotetsuppe på under 20 minutter