HFSlogo2.jpg
Grønnsakslasagne med cottage cheese

Grønnsakslasagne med cottage cheese

Dette er lasagne på 1 -2 -3! Her slipper du styret med å lage hvit saus, og grønnsaksfyllet gjør det til en lettere utgave en den tradisjonelle lasagnen. Dette kan nok ved første øyekast se ut som en litt jentete utgave, og det kan jeg vel igrunn innse at det er, men den er full av gode smaker, og er et flott alternativ til vanlig lasagne hvis du vil ha en litt sunnere og ikke minst raskere utgave! Populær hjemme hos meg i allefall! Oppskriften rekker til en relativt liten lasagneform, ca 25 x 25, så den kan med fordel dobles hvis du skal lage til flere en tre sultne personer!

Grønnsakslasagne med cottage cheese

en liten form - 3 pers

3 store gulrøtter

1 rødløk

et fedd hvitløk

1/2 chilli

en boks hakkede tomater (400 g)

1 ss tomatpuré

en klype sukker

to tomater

1 ts tørket basilikum

1 ts karripulver

salt og pepper

olje

400 g frossen spinat

200 g frosne erter

300 g cottage cheese

permesan / mosarella / blåmuggost

lasagneplater

Begynn med tomatsausen. Skrell gulrøttene og riv dem grovt på et rivjern. Hakk løk, hvitløk og chilli, og stek i olje i bunnen av en gryte. Tillsett tørket basilikum og karripulver, og deretter den ene tomaten i småbiter. Fres til løken er gylden. Tilsett boksen med hakkede tomater og tomatpuré. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett tilslutt gulrøttene og la det hele stå og godgjøre seg 10-15 min på svak varme. I mellomtiden kan du tine frossen spinat og erter sammen i en kjele.

Fordel lagvis i en ildfast form. Begynn med lasagneplater, deretter tomatsaus, erter/spinat, og topp med cottage cheese. Gjenta lagene til du ikke har mere ingredienser igjen. Pass på at det øverste laget med lasagneplater dekkes godt av tomatsaus, topp med spinat, cottage cheese og evt tomatskiver, før du stør øver godt med permesan. Jeg pleier å smuldre litt blåmuggost over toppen, og hvis du liker det, setter den skarpe smaken virkelig prikken over i´en her. Er du ikke så fan av blåmuggost kan du bruke mosarella, eller evt bare mere permesan eller vanlig ost. Sett i ovnen på 220 grader i 30-40 min. Følg med å test om lasagneplatene er ferdige. Server gjerne med en grønn salat, eller hvitløksbrød til den som lyster!

ENJOY.

nav.pagination {display;}
Spicy gulrotsuppe thaistyle

Spicy gulrotsuppe thaistyle

Sjokoladekake med en happy hemmelighet

Sjokoladekake med en happy hemmelighet