HFSlogo2.jpg
Sjokoladekake med en happy hemmelighet

Sjokoladekake med en happy hemmelighet

Okei, dette er faktisk fasinerende gøy. Du tror det nok ikke før du smaker. Hvis jeg serverer deg denne kaken, og ber deg gjette hva som er i, vil jeg være ganske så sikker på at du foreslår en god del smør og mel, for dette er faktisk rimelig saftige greier. Men neida, da må du nesten gjette om igjen altså. For denne kaken er nemlig veldig mye sunnere en den gir seg ut for å være! Hemmeligheten her er, tro det eller ei,

sorte bønner

! Nå tenker nok de fleste av dere at bønner umulig kan ha noe i en kake og gjøre. Men da må du rett og slett bare prøve dette. For vil du ha en supersunn sjokoladekake, som kan spises når som helst (og i store mengder!), med

veldig

god samvittighet, og som samtidig smaker akkurat som en saftig sjokoladekake skal, så er dette greia. Null fett, null hvetemel, masse proteiner og lite sukker. No kidding. Her er det bare å gå til innkjøp av sorte bønner og sette igang.

Kaken er helt perfekt hvis du ikke tåler gluten eller laktose. Skal den lages til en laktoseintollerant, så pass bare på at sjokoladen du bruker er fri for melk. Den er i tillegg veldig rask å slenge sammen, så lenge du har ferdig kokte bønner.

Denne oppskriften egner seg best å steke i en brødform, da oppskriften ikke er stor nok til en hel kakeform. Kaken blir også saftigst når den lages i en brødform, og stekingen blir enklere, fordi deigen er veldig flytende, så jeg vil anbefale det. Den smaker altså bedre enn den ser ut. Sorte bønner kan kjøpes ferdig på boks, eller kjøp tørre og kok selv. Det krever litt tid med bløtlegging, men har du tid til den slags planlegging, er det null stress.

PS: Kaken er kvalitetstestet på uvitende gutter, og den gikk ned på høykant, med positive tilbakemeldinger. De ante lite om hva det var de egentlig spiste.

Sjokoladekake med en happy hemmelighet

en brødform

3 dl ferdig kokte sorte bønner (ca 1,5 dl tørre bønner)

3 egg

1 dl brunt sukker

3 toppede ss ren kakao

en klype salt

1 ts bakepulver

frø fra 1/2 vaniljestang / en klype rent vaniljepulver

1 ss sterk kaffe / 1 ts pulverkaffe

juice og skall fra 1/2 appelsin

50 g mørk sjokolade, 70%

Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en food prosessor eller blender, og bland til en jevn røre. Frykt ikke, deigen skal være temmelig flytende. Hakk sjokoladen i biter. Hell deigen i en brødform dekket med bakepapir, og strø sjokoladen over, så den synker ned i kaken. Hvis sjokoladen ikke synker ned, kan du hjelpe den litt med en skje. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Avkjøl før du fjerner den fra formen. Kaken holder seg god og saftig i kjøleskapet i opptil en uke.

NYT. Med veldig god samvittighet.

nav.pagination {display;}
Grønnsakslasagne med cottage cheese

Grønnsakslasagne med cottage cheese

Ovnsbakt sei med pesto & grønt følge

Ovnsbakt sei med pesto & grønt følge