HFSlogo2.jpg
Fargefin potetsalat med fetaost & grønnsaker

Fargefin potetsalat med fetaost & grønnsaker

Denne salaten har jeg laget med min kjære morfar som inspirasjon. Morfar er en ivrig hobbykokk, og jeg har en følelse av at jeg har arvet mye av matgleden min fra han. I morfar sitt kjøkken er det ingen skikkelig middag uten poteter, og han antydet forleden at han savnet bruk av poteter i oppskriftene mine. Det måtte jeg selvfølgelig gjøre noe med. Så morfar, denne er til ære for deg!

Poteten får altså spille hovedrollen i denne salaten, men den er slettes ikke alene. Den har nemlig fått et riktig så fargerikt og happy følge. Denne bollen er stappfull av deilige og fargeglade grønnsaker, som gjør seg utmerket i kombinasjon med poteten. Som vanlig vil jeg presisere at du selvfølgelig kan bruke akkurat det du har tilgjengelig eller måtte lyste av grønnsaker. Jeg serverte salaten ved siden av torsk, men dette er supert tilbehør til det aller meste. Gleder meg stort til å servere og spise denne gjenntatte ganger ved siden av deilig grillmat i sommer.

Fargefin potetsalat med fetaos & grønnsaker

Som tilbehør til 4

10 små poteter

1 stor rødløk

2 fedd hvitløk

1 chilli

1/2 stor paprika / 1 liten

1/2 brokkoli

3 store gulrøtter

2 vårløk

3 ss soltørket tomat

3 ss fetaost

3 never ruccola

olivenolje

salt&pepper

Begynn med å vaske potetene og skjære dem i skiver på ca 1/2 cm. Jeg liker å beholde skallet på. Kok potetskivene i lettsaltet vann, til de er passe myke, ca 10 min. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Del brokkoli i små buketter. Damp gulrøtter og brokkli lett. Pass på at de ikke blir overkokt, de er best når de fortsatt er ganske sprø. Del løk og paprika i biter, og finhakk hvitløk og chilli. Stek løk, paprika, hvitløk og chilli mykt i litt olje. Finhakk vårløken. Ha ferdig kokte poteter og alle grønnsakene i en bolle. Tilsett soltørket tomat og fetaost. Topp med en god olivenolje og salt & pepper, før du vender alt forsiktig sammen. Nyt smaken av sommer.

nav.pagination {display;}
Grønn supersmoothie med spinat & ananas

Grønn supersmoothie med spinat & ananas

Falafel med søtpotet & sesamfrø

Falafel med søtpotet & sesamfrø