HFSlogo2.jpg
Krydret bananbrød med kikerter, eple & bringebær

Krydret bananbrød med kikerter, eple & bringebær

Denne smaksbomben av et brød (eller kake om du vil) ble til ved ren tilfeldighet. Jeg hadde alt for mange, alt for modne bananer liggende, som skrek etter å bli brukt til noe fornuftig. Og da tenkte jeg som så at det finnes jo i grunn ikke noe mer fornuftig å bruke overmodne bananer til, en et deilig og saftig bananbrød (hvis du ikke heller vil lage bananpannekaker da, som jo også hadde vært veldig fornuftig). Så bananbrød ble det altså. Etter at jeg laget sjokoladekake med sorte bønner for en stund siden

(

oppskrift her

)

 , har jeg lenge hatt lyst til å prøve ut bønner i flere typer bakverk. Dette resulterte i et glutenfritt og laktosefritt supersaftig bananbrød, som absolutt anbefales, hvis du da skulle være så heldig å ha litt for mange godt modne bananer i hus. Jeg brukte både hvite bønner og kikerter, men vil tro det fungerer utmeket å bare bruke en av delene. Bananbrødet fikk også følge av masse deilige krydder, så det ble en typ ''bananbrød-møter-krydderkake-hybrid''. Dette er perfekt til kaffekosen, men kan helt klart også spises til frokost med veldig god samvittighet!

Bananbrød med kikerter, eple & bringebær

En stor brødform

1 boks hvite bønner 170 g)

1 boks kikerter (170 g)

3 godt modne bananer

4 egg

1,5 dl mandler kvernet til mel

2 ts bakepulver

1 ss kanel

2 ts kardemomme

1 ts allehånde

1 ts malt ingefær

1 ts ren vanilje

120 g brunt sukker

1 stort eple

en neve bringebær

kanel til å drysse over

Ha alle ingrediensene bortsett fra epler og bringebær i en blender, og kjør det hele til en glatt deig. Deigen skal være ganske rennende. Ha bakepapir i en stor brødform, eller en liten kakeform, og hell i deigen. Skrell eple og del det i små biter. Fordel eplebiter og bringebær over brødet, og press det forsiktig litt ned i deigen. Strø over et dryss med kanel, før kaken stekes nederst i ovenen på 220 grader i 40-50 min. Juster steketid avhengig av hvor dyp form du har. Mitt brød var ganske høyt, og trengte derfor lang tid i ovnen. Det kan være lurt å dekke kaken med litt aluminiumsfolie på slutten av steketiden, for å unngå at toppen svir seg før brødet er gjennomstekt. Ta brødet ut av formen og la det kjøle seg ned før du serverer. Brødet passer utmerket med brunost på, men er også helt nydelig alene. Holder seg fint i opptil en uke i kjøleskapet - det blir nesten bedre etter noen dager.

KOS DEG.

nav.pagination {display;}
Tex-Mex fredag: Lag tacoen din selv!

Tex-Mex fredag: Lag tacoen din selv!

Orange hummus med gulrot, linser & hvite bønner

Orange hummus med gulrot, linser & hvite bønner