HFSlogo2.jpg
Tex-Mex fredag: Lag tacoen din selv!

Tex-Mex fredag: Lag tacoen din selv!

Fredagstacoen er nok en favoritt for mange. Det som er synd er at de ferdige ingrediensene vi kjøper inn til tacomiddagen inneholder mye mere salt, sukker, fett og E-stoffer enn nødvendig. Min filosofi er at den sunneste maten lager du fra bunnen av selv. Da bruker du kun de nødvendige ingrediensene, du har kontroll over hva det egentlig er du putter i deg, og sist men ikke minst (og viktigst av alt) - det smaker jo så utrolig mye bedre! Derfor oppfordrer jeg deg fra nå av til å slenge sammen ditt eget tacokrydder, i stedet for å kjøpe ferdig krydder fulle av sukker, salt og E-stoffer. Det er både billig å enkelt. Tacokrydderet kan du steke både karbonadedeig, kylling eller bønnevarianter i, alt etter hva du måtte lyste. Jeg laget en smaksrik vegetarvariant, som du får oppskriften på under.

Salsaer er en viktig ingrediens i Tex-Mex kjøkkenet. Her får du to av mine favoritter. Jeg vil også oppfordre deg til å lage tacolefsene dine selv. Det er litt tidkrevende, men virkelig verdt arbeidet. Og heihei alle studentvenner - du sparer jo masse penger også! Vinnvinn.

Tacokrydder

Et lite krydderglass

1 ss chillikrydder

1 ss spisskummin

1 ss paprikapulver

1 ts carripulver

1 ts salt

1 ts pepper

1 ts hvitløkspulver

1 ts tørket oregano

1 ts tørket koriander

Bland alle krydderene og oppbevar på glass, så har du til mange fremtidige tacomiddager.

Vegetartaco m. søtpotet & røde bønner

Tilbehør - 4 porsjoner 

1 stor søtpotet

1 boks røde bønner

1 rødløk

1 stor tomat

1 fedd hvitløk

1 ss tacokrydder

Skrell søtpoteten og del den i småbiter. Kok bitene møre. Finhakk løk, hvitløk og tomat. Stekes mykt i litt olje. Tilsett krydder, søtpotet og bønner og stek alt sammen til smaken har satt seg. Server som tilbehør til tacoen.

Mangosalsa

4 posjoner

1 stor moden mango

1/2 agurk

1/2 rødløk

1/2 chilli

saften av 1/2 lime

3 never hakket fersk koriander

Del mango i småbiter. Finhakk rødløk og agurk. Vend alle ingrediensene sammen i en bolle. Du kan gjerne la salsaen stå kaldt en halvtimes tid før servering, så smakene fåt satt seg skikkelig.

Tomatsalsa

4 posjoner

3 hakede tomater

1/2 chilli

1 fedd hvitløk

1/2 rødløk

3 never hakket fersk koriander.

1 ts brunt sukker

1 krm salt

1 krm pepper

5 hele hermetiske tomater fra boks, uten tomatjuice

Hakk tomater, både ferske og hermetiske. Finhakk hvitløk, løk og chilli. Vend alle ingrediensene sammen og la salsaen få stå kaldt litt før servering.

Tacolefser

8 stk

6 dl mel, valgfri type (bruk gjerne 50/50 fint og grovt)

1 klype salt

1 ts bakepulver

2 dl lunkent vann

2 ss olivenolje / solsikkeolje

Vend sammen ingrdiensene til en fast deig. La deigen hvile en halvtimes tid. Del deigen i 8 like store deler, som du kjevler ut til tynne runde lefser. Bruk gjerne en rund tallerken som form, hvis du vil ha en jevn form på lefsene. Stekes i varm panne raskt på hver side.

Server lefser med ønsket tilbehør. Jeg serverte med salsaene, søtpotet&bønner, kylling med tacokrydder, hjemmelaget guacamole, salat, mais, ost og cottage cheese. Veldig vellykket.

ENJOY tidenes Tex-Mex middag!

nav.pagination {display;}
Grønn & freesh salat med soyabønner

Grønn & freesh salat med soyabønner

Krydret bananbrød med kikerter, eple & bringebær

Krydret bananbrød med kikerter, eple & bringebær