HFSlogo2.jpg
Thai: Rød curry med scampi & grønnsaker

Thai: Rød curry med scampi & grønnsaker

Dette er blitt en favoritt som lages igjen og igjen. Jeg er veldig glad i thaimat, og curryvarianter kan varieres i det uendelige. Etter å ha tilbrakt en mnd i Thailand for et år siden, og fått servert mange fantastiske curryvarianter, er det ekstra gøy å eksprimentere selv. Jeg har veldig sansen for måten grønnsakene får spille hovedrollen på i det thailandske kjøkkenet. For øyeblikket er det den røde curry-varianten jeg har mest dilla på, men her er det bare å prøve seg frem med både rød, grønn og gul. Scampi kan med hell byttes ut med kylling eller svinekjøtt, hvis du skulle ha mer lyst på det. Grønnsakene kan også selvfølgelig varieres avhengig av hva du liker / har lyst på / har tilgjengelig. I prinsippet burde man jo lage currypaste selv, jeg er jo veldig for å lage ting helt fra bunnen av, men akkurat på dette området må jeg si at det er helt greit å bruke ferdig kjøpt curry på glass. De er så gode at det skal godt gjøres å få til det samme selv. Jeg  har det i allefall foreløpig tilgode. Men skal helt klart prøve meg i nærmeste fremtid.

Server curryen med ris eller nudler, alt etter hva du måtte lyste. Glem for all del ikke fersk lime og koriander, det er faktisk et must i denne sammenhengen. Og skulle du være skikkelig i det festlige hjørnet, vil jeg anbefale å toppe med cashewnøtter. Perfeksjon.

Rød curry med scampi & grønnsaker

2-3 porsjoner

300-400 g ferdig kokt / renset scampi

1 boks kokosmelk (400 g)

2-3 ts rød currypaste

1 ss soyasaus

2 ts fish sauce (kan fint sløyfes)

2 fedd hvitløk

1/2 - 1 chilli

1 ss finhakket fersk ingefær

1 rødløk

2 vårløk

1 rød paprika

2 gulrøtter

1/2 squash

1 boks vannkastanjer

1 boks minimais

en neve sukkererter

olje til steking

salt&pepper

lime

fersk koriander

ris / nudler

Finhakk hvitløk, chilli, ingefær og rødløk. Surres blankt i litt olje i en panne / wok. Skjær paprika, gulrot, squash og vårløk i passe store biter, og tilsett dette i pannen. Fres grønnsakene i currypasten. Ha deretter i ferdig kokt scampi, sukkererter, mimimais og vannkastanjer. Tilsett kokosmelken, og smak til med soyasaus / fish sauce og salt / pepper. La det hele stå å godgjøre seg en liten stund på svak varme, så smakene får satt seg skikkelig. Tilbred nudler eller ris etter ønske, og server med fersk koriander og litt frisk lime on top. Deretter kan du lukke øynene og late som du sitter på en strandrestaurant i Thailand. ENJOY.

nav.pagination {display;}
Restemiddag på 1-2-3: Sommerlig quinoasalat med egg & kikerter

Restemiddag på 1-2-3: Sommerlig quinoasalat med egg & kikerter

Gresk fetasalat med lune grønnsaker

Gresk fetasalat med lune grønnsaker